Boala vorbitului în somn

Ţipi, te agiţi şi vorbeşti în timpul somnului? E foarte posibil ca aceste semnale să prezică o boală neurologică frecvent întâlnită în rîndul persoanelor vârstnice.
08.05.2014
Boala vorbitului în somn

Ţipi, te agiţi şi vorbeşti în timpul somnului? E foarte posibil ca aceste semnale să prezică o boală neurologică frecvent întâlnită în rândul persoanelor vârstnice, respectiv boala Alzheimer, sugerează un studiu al cercetătorilor canadieni.

Potrivit experţilor, în 80% din cazuri, astfel de semne anunţă debutul degenerescenţei neuronilor, care ar putea duce la apariţia unor boli neurologice precum Parkinson sau Alzheimer.

„Astfel de simptome nu sunt normale deoarece  în faza somnului paradoxal muşchii corpului sunt temporar inactivi sau paralizaţi”, explică profesorul de biologie John Peever, autorul cercetării.

Degenerescenţa neuronală se pare că împiedică această paralizie musculară şi astfel sunt afectate zone din creier care controloează centrul comunicării şi al memoriei, ducând în timp la instalarea unor forme de demenţă şi tulburări neurologice ireversible.

Sursa: medisite.fr

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Despre yoga, meditație și stres
Recomandări: