Bisfenol A loveste din nou

Femeile care, in timpul sarcinii, au fost expuse la substanta bisfenol A - care se gaseste intr-un mare numar de obicte fabricate din plastic - sunt mai predispuse sa aiba fiice cu comportament hiperactiv si agresiv.
Bisfenol A loveste din nou
Bisfenol A loveste din nou

Femeile care, in timpul sarcinii, au fost expuse la substanta bisfenol A – care se gaseste intr-un mare numar de obicte fabricate din plastic – sunt mai predispuse sa aiba fiice cu comportament hiperactiv si agresiv.

Un studiu realizat de cercetatorii canadieni de la Universitatea Simon Fraser a descoperit ca bisfenolul A (BPA) absorbit de catre femei in timpul sarcinii are efecte asupra copiilor, in ceea ce priveste comportamentul.

Cercetatorii au masurat nivelul bisfenolului A in urina in cazul a 249 de femei, pentru a afla in ce masura fatul a fost expus acestei substante.

Doi ani mai tarziu, ei au studiat copii nascuti de femeile respective si au constatat ca exista o relatie intre nivelul de bisfenol A masurat anterior si comportamentul agresiv al copiilor de sex feminin.

Afla mai multe despre Bisfenol A pe www.descopera.ro

Tags: