Berea în cantităţi moderate poate combate diabetul

Cosumul moderat de bere poate reduce riscul apariţiei diabetului, potrivit unui studiu realizat de către specialişti de la Universitatea din Barcelona în colaborare cu colegi de la Spitalul Clinic din Barcelona şi Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid.
Berea în cantităţi moderate poate combate diabetul

Cosumul moderat de bere poate reduce riscul apariţiei diabetului, potrivit unui studiu realizat de către specialişti de la Universitatea din Barcelona în colaborare cu colegi de la Spitalul Clinic din Barcelona şi Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid.

Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente precum peştele, fructele, legumele şi uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea şi combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier şi calciu care se regăseşte în bere.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentraţiei glucozei în sânge (hiperglicemie) şi dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro şi micronuţrienţilor din bere, ca şi, probabil, nivelului mare de antioxidanţi.
Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.249 de bărbaţi şi femei, de peste 57 de ani. Īn urma datelor culese a reieşit că cei care beau o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceştia au experimentat şi alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate şi minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.

“Berea nu afectează creşterea în greutate, deoarece nu conţinute grăsimi, iar nivelul său caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. Un consum moderat de bere poate fi considerat nutriţional şi benefic pentru sănătate şi organism”, completează dr. Corina – Aurelia Zugravu.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare.
 

Recomandări: