Bebelușul care s-a născut prematur la 131 de zile a împlinit un an. Nu i se dădeau șanse de supraviețuire

Născut pe 5 iunie 2020, micuțul a venit pe lume prematur, la 131 de zile și cu o greutate de 337 de grame.
Bebelușul care s-a născut prematur la 131 de zile a împlinit un an. Nu i se dădeau șanse de supraviețuire
Bebelușul care s-a născut prematur la 131 de zile, a împlinit un an. Nu i se dădeau șanse de supraviețuire

Micuțul Richard Hutchinson, cunoscut și ca cel mai prematur bebeluș din lume care a supraviețuit vreodată, a împlinit recent în această lună vârsta de un an. Născut pe 5 iunie 2020, micuțul a venit pe lume prematur, la 131 de zile și cu o greutate de 337 de grame, informează publicația People potrivit unui comnicat de presă transmis de Cartea Recordurilor.

Din cauza dimensiunii sale- părinții lui, Beth și Rick Hutchinson își puteau ține fiul în palme- micuțul și-a petrecut primele șapte luni din viață la terapie intensivă neonatală din cadrul spitalului de copii Minnesota din Minneapolis.

„Când Rick și Beth au primit consiliere prenatală cu privire la ce ar trebui să se aștepte de la un bebeluș născut atât de devreme, echipa de neonatologie nu îi dădea șanse de supraviețuire micuțului”, spune Dr. Stacy Kern potrivit People.

În ciuda situației dificile, Richard a fost externat din spital în luna decembrie, iar recent a aniversat primul său an din viață, intrând totodată în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai prematur bebeluș care a supraviețuit. Titlul a aparținut până nu de mult lui James Elgin Gill, din Ottawa, Canada, care s-a născut în 1987, la 128 de zile.

„Nu pare real. Încă suntem surprinși de asta, dar suntem fericiți. Este o modalitate prin care putem împărtăși povestea lui și să creștem gradul de conștientizare asupra nașterilor premature”, a spus mama micuțului în urma comunicatului de presă. „Este un bebeluș foarte fericit. Mereu este cu zâmbetul pe chipul lui adorabil”, a continuat Beth.

Situația prin care a trecut micuțul a fost cu atât mai dificilă cu cât totul s-a întâmplat în contextul COVID-19. Părinții micuțului nu puteau rămâne peste noapte cu fiul lor la spital, dar asta nu îi împiedica să meargă zilnic câte o oră de acasă la spital pentru a vedea cum fiul lor crește puternic și sănătos.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani
Recomandări:
Vino în echipa noastră! Echipa DESCOPERĂ.RO caută coleg/colegă
Vino în echipa noastră! Echipa DESCOPERĂ.RO caută coleg/colegă
Alexandru Arșinel a murit! Adevărul din spatele bolilor care l-au răpus
Alexandru Arșinel a murit! Adevărul din spatele bolilor care l-au răpus