Băuturile carbogazoase dulci cresc riscul de cancer de prostată

Bărbaţii care beau zilnic băuturi dulci, carbogazoase sunt expuşi riscului de a se suferi forme agresive de cancer de prostată, ne informează oamenii de ştiinţă suedezi.
27.11.2012
Băuturile carbogazoase dulci cresc riscul de cancer de prostată

Bărbaţii care beau zilnic băuturi dulci, carbogazoase sunt expuşi riscului de a se suferi forme agresive de cancer de prostată, ne informează oamenii de ştiinţă suedezi.

„Am observat un risc cu 40% mai crescut de cancer de prostată în rândul bărbaţilor care consumă regulat băuturi carbogazoase dulci”, susţine Isabel Drake, doctorand în cadrul Lund University.

Concluzia a venit în urma unui studiu ce s-a extins pe 15 ani şi care a urmărit obiceiurile alimentare a peste 8.000 de bărbaţi cu vârstele între 45 şi 73 de ani.

Potrivit specialiştilor, este suficientă o cantitate de 33 ml de sucuri zilnic pentru ca riscul de cancer de postată să crească cu 40 de procente.
 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Rareș Nechifor: cum se tratează un fibrom uterin prin embolizare