Băutura IEFTINĂ care reduce riscul de insuficiență renală acută. Românii o adoră!

Cercetătorii au descoperit că riscul de insuficiență renală acută a fost redus simțitor în urma consumului de cafea.
  • Publicat:
Băutura IEFTINĂ care reduce riscul de insuficiență renală acută. Românii o adoră!
Foto: envato

Rinichii au funcții importante în corpul nostru. Pe lângă faptul că îndepărtează impuritățile din organism, ajută și la echilibrarea fluidelor din corp, elimină hormoni care ajută la reglarea tensiunii arteriale și controlează producția de celule roșii. Din acest motiv este necesar să avem grijă de corpul nostru. Cercetătorii au descoperit că riscul de insuficiență renală acută a fost redus simțitor în urma consumului de cafea.

Riscul de insuficiență renală acută, redus de consumul de cafea cu 15%

Ceea ce mâncăm și ceea ce bem ne poate afecta rinichii. Mai exact, anumite alimente și băuturi îi pot afecta, în timp ce altele ajută la reducerea riscului de apariție a altor probleme de sănătate. Potrivit unui studiu publicat în Kidney International Reports journal, cafeaua reduce riscul de insuficiență renală acută.

Insuficiența renală acută reprezintă un episod brusc în care rinichii nu mai funcționează pentru câteva ore sau zile. Astfel se produc acumulări de toxine în sânge, iar rinichii nu mai reușesc să mențină un echilibru al fluidelor in corp. Netratată, insuficiența renală acută afectează și alte organe precum creier, inimă și plămâni.

Descoperirile studiului au arătat că participanții care au consumat zilnic cafea aveau un risc redus de insuficiență renală acută. Persoanele care consumau două sau trei căni de cafea pe zi se bucurau de cele mai mari efecte, cu o reducere a riscului de până la 22%-23%.

De asemenea, cercetătorii au luat în considerare caracteristicile demografice, statutul socioeconomic, factorii alimentari și influențele stilului de viață. Cu toate astea, reducerea de 15% încă era prezentă în rândul participanților care consumau cafea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân