Autismul poate fi detectat încă de la naştere

Autismul este una dintre cele mai frecvente şi dificil de diagnosticat tulburări ale copilariei, cu o rată de prevalenţă în creştere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice şi socio-economice.
Autismul poate fi detectat încă de la naştere

Autismul este una dintre cele mai frecvente şi dificil de diagnosticat tulburări ale copilariei, cu o rată de prevalenţă în creştere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice şi socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Grupul ESPERITE a lansat testul genetic REALITY, noua generaţie de teste ce determină predispoziţia genetică pentru autism. Reality este un test esenţial în depistarea autismului, deoarece boala poate fi descoperită încă de la naştere. Acest lucru permite intervenţia timpurie care este abordarea cea mai eficientă în modificarea modului în care se dezvoltă autismul. Este un test fără risc, cu rezultate disponibile în mai puţin de 3 săptămâni.

Reality permite timpuriu medicilor să stabilească terapia în funcţie de profilul genetic al copilului, reducând anxietatea părinţilor. Intervenţiile sub vârsta de 3 ani sunt benefice, profitându-se de plasticitatea crescută a creierului, se stimulează receptorii creierului la copiii cu autism să răspundă similar cu copiii fără autism.

Intervenţia timpurie îmbunătăţeşte abilităţile de comunicare, punctajele de inteligenţă, comportamentul cognitiv şi de adaptare, care să permită copiilor să devină mai autonomi, să urmeze învăţământul de masă şi, la vârsta de adult, să obţină locuri de muncă şi să trăiască independent.