Apendicita ar putea fi diagnosticata printr-un test de urina

Apendicita, una dintre cele mai fecvente urgente chirurgicale abdominale la copii, ar putea fi diagnosticata din timp printr-o detectare in urina a unei proteine.
24.06.2009
Apendicita ar putea fi diagnosticata printr-un test de urina
Apendicita ar putea fi diagnosticata printr-un test de urina

Apendicita, una dintre cele mai fecvente urgente chirurgicale abdominale la copii, ar putea fi diagnosticata din timp printr-o detectare in urina a unei proteine, considerata de cercetatorii de la Centrul de Proteomica al Spitalului de Pediatrie din Boston drept biomarker pentru aceasta afecţiune,informeaza Romania Libera.

Cercetatorii condusi de dr. Richard Bachur, seful departamentului de Urgenta al spitalului din Boston, au efectuat un studiu de proteomica pentru a identifica cel mai precis biomarker pentru apendicita.

Cel mai precis biomarker s-a dovedit a fi alfa 2 glicoproteina bogata in leucina (LRG). Nivelele crescute de LRG pot fi detectate prin immunoblotting, ceea ce indreptateste speranta cercetatorilor de a crea un test rapid de diagnostic.

In ciuda evolutiei tehnicilor de diagnostic imagistic, studiile recente arata ca intre 3 si 30% dintre copii sufera apendicectomii inutile, in timp ce 30-45% dintre cei care fac apendicita sunt operati in ultimul moment. 

Citeşte mai multe pe www.romanialibera.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Luna Sanatatii Pielii
Luna Sanatatii Pielii
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: