Amy Schumer, diagnosticată cu boala Lyme: ”A mai luat cineva Lyme vara asta?”

Actriţa Amy Schumer a fost diagnosticată cu boala Lyme.
Amy Schumer, diagnosticată cu boala Lyme: ”A mai luat cineva Lyme vara asta?”
Comedianta Amy Schumer a anunţat că a fost diagnosticată cu boala Lyme. Actriţa în vârstă de 39 de ani a făcut recent dezvăluirile pe contul ei de Instagram.
Postarea este o fotografie cu actriţa aflată la pescuit pe vremea când era doar un copil. În descriere, vedeta a menţionat: ”Prima mea captură. A mai luat cineva LYME vara asta? Eu da şi sunt pe doxiciclină”. De asemenea, a spus că este posibil să aibă această afecţiune ”de câţiva ani” şi şi-a întrebat fanii dacă au ceva recomandări în privinţa tratamentului pe care-l urmează.
”Pot bea un pahar sau două de vin? Ştiu că trebuie să stau departe de soare”, a completat vedeta.

Boala Lyme: semne şi simptome

Potrivit Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor (CDC), doza de doxiciclină, un antibiotiv foarte puternic, este un tratament pentru localuizarea bolii Lyme sau care se administrează atunci când este în stare incipientă. Adulţii trebuie să ia 100 de miligrame de două ori pe zi, timp de 10-21 de zile.
Boala lyme poate apărea în 30 de zile de la muşcătura de căpuşă, care poate transmite bacteria Borrelia burgdorferi la om. Principalele simptome includ febră, frisoane. dureri de cap, stări de oboseală, dureri musculare şi articulare şi noduli limfatici inflamaţi. În 70%-80% dintre cazuri, CDC raportează că pacienţii vor experimenta o erupţie cutanată care se poate extinde treptat. În cazurile severe, pacienţii se pot confrunta şi cu simptome precum palpitaţii, dureri articulare severe, ameţeală, inflamaţia creierului şi senzaţie de furnicături în mâini şi picioare. Medicii pot diagnostica boala Lyme în urma examinării pacienţilor şi a semnelor şi simptomelor specifice bolii sau chiar a altor factori de risc în cazul în care pacientul a intrat în contact cu o căpuşă.
Antibioticul pe care Amy Schumer este nevoită să îl urmeze te face să fii sensibil la expunere la soare. În plus, nu trebuie să consumi alcool.
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Emel Nuraltay, Sanador: teste utile înainte de sarcină, dar și pe parcursul sarcinii