Amal Clooney. cea mai fascinantă persoană din lume!

Amal Clooney, soţia actorului George Clooney, a fost desemnată cea mai fascinantă persoană din lume pe anul 2014, a anunţat, luni, celebra prezentatoare de televiziune americană Barbara Walters, citată de usatoday.com, citat de Mediafax.
Amal Clooney. cea mai fascinantă persoană din lume!

Amal Clooney, soţia actorului George Clooney, a fost desemnată cea mai fascinantă persoană din lume pe anul 2014, a anunţat, luni, celebra prezentatoare de televiziune americană Barbara Walters, citată de usatoday.com, citat de Mediafax.

Amal Clooney, fostă Alamuddin, este o avocată de origine libaneză specializată în drepturile omului. Amal Alamuddin şi actorul american George Clooney s-au căsătorit în acest an în luna septembrie.

Barbara Walters, autoarea acestei liste anuale, spune că nunta celor doi a fost „perfectă”. Potrivit ABC News, prezentatoarea americană a lăudat mai ales pălăria şi rochia de mireasă purtate de Amal Clooney, care au fost create de designerul Oscar de la Renta.

Pe lista celor mai fascinanţi 10 oameni din lume din 2014 se mai află Taylor Swift, Michael Strahan, David Koch, Oprah Winfrey, Elon Musk, George R.R. Martin, Chelsea Handler, Neil Patrick Harris şi Scarlett Johansson.

În luna mai, jurnalista Barbara Walters, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seară la un post de televiziune, s-a retras din activitate, punând astfel capăt unei cariere prestigioase care s-a întins pe durata a 53 de ani.

Barbara Walters, care a intervievat pe parcursul carierei sale câteva sute de vedete din showbiz şi personalităţi din alte domenii, a devenit, în 1976, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seară la o televiziune.

Şi-a început cariera în 1961, la NBC, unde era coprezentatoare a emisiunii matinale „Today”, înainte de a se alătura echipei de la ABC în 1976. Pentru această televiziune a fost coprezentatoare a emisiunii „20/20” şi a lansat apoi „The View”, în 1997.

De-a lungul anilor, Barbara Walters a realizat peste 800 de interviuri, inclusiv cu personalităţi politice precum Fidel Castro, Anwar Sadat, Menahem Beghin, Boris Elţîn, Bashar al-Assad şi toţi preşedinţii şi primele doamne din Statele Unite ale Americii, începând cu administraţia Richard Nixon şi până în prezent.

Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Vladimir Putin, Saddam Hussein, dar şi Katharine Hepburn, Anna Wintour, Michael Jackson, Harrison Ford, Tom Cruise şi Angelina Jolie s-au aflat, de asemenea, pe lunga listă de celebrităţi intervievate de Barbara Walters.

Cea mai mare audienţă din palmaresul Barbarei Walters rămâne cea înregistrată în 1999, când jurnalista a intervievat-o pe Monica Lewinsky, cu privire la relaţia pe care aceasta a avut-o cu fostul preşedinte al SUA Bill Clinton: 74 de milioane de telespectatori au urmărit acest interviu exclusiv acordat Barbarei Walters.

Recomandări: