Alimentul de 1 leu pentru o imunitate de fier! Are grijă și de sănătatea creierului

Un studiu recent arată că ouăle îmbunătățesc funcția cognitivă. Iată ce arată rezultatele studiului.
  • Publicat:
Alimentul de 1 leu pentru o imunitate de fier! Are grijă și de sănătatea creierului
Foto: shutterstock

Există numeroase motive pentru care ar trebui să începi să mănânci ouă în fiecare zi. Asta dacă nu o faci deja. Acestea pot reduce inflamațiile, cresc masa musculară și oferă un boost sistemului imunitar. Un studiu recent arată că ouăle îmbunătățesc funcția cognitivă.

La studiul publicat în Nutritional Neuroscience au luat parte 79 de participanți cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani. Participanții au urmat câteva teste prin care a fost evaluată funcția cognitivă înd iferite stadii ale studiului. Descoperirile arată că în urma consumului de ouă, proteina din acest aliment nu îi ajuta pe participanți să aibă rezultate îmbunătățite la testul de vigilență psihomotor, motiv pentru care a fost asociat cu o performanță mai bună în timpul testului pentru timpul de reacție.

Funcția executivă a creierului este responsabilă pentru creativitate, atenție, motivare, punerea memoriei în mișcare, control și flexibilitate mentală, pe lângă alte funcții ale creierului. Din acest motiv, descoperirile sunt pozitive și promițătoare, deși este greu de spus dacă beneficiile descoperite sunt strict de la proteina de ouă, din moment ce ouăle au și alte componente benefice pentru sănătatea creierului și funcția cognitivă. De-a lungul anilor ni s-a spus că dacă vom consuma prea multe ouă, în special cu gălbenuș, vom crește nivelul colesterolului. În timp, s-a realizat că nivelul colesterolului din sânge nu are legătură cu cantitatea de colesterol pe care o luăm din alimente.

În continuare, gălbenușul de ou conține fitonutrienți benefici pentru sănătate, precum colină, luteină și zeaxantină. Deși rezultatele studiului sunt promițătoare, tot este nevoie de un studiu care să se concentreze pe obiceiurile alimentare sănătoase care includ tot ce este esențial pentru corp și creier să funcționeze optim. Dieta ar trebui să conțină cereale integrale, fructe, legume și proteină slabă, dar și să limiteze zahărul adăugat și grăsimile saturate și trans.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”