Alimente care te scapă de respiraţia urât mirositoare

Dieteticianul american Amy Jamieson-Petonic, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, face următoarele sugestii.
21.12.2015
Alimente care te scapă de respiraţia urât mirositoare

Dieteticianul american Amy Jamieson-Petonic, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică, face următoarele sugestii. Consumaţi:

Mere – ajută la eliminarea plăcii bacteriene şi a particulelor dintre dinţi.
Produse bogate în vitamina C (lămâi, portocale) – opresc dezvoltarea bacteriilor şi neutralizează mirosurile care provin de la mâncăruri ca usturoiul sau ceapa.

Iaurt grecesc – scade nivelul de hidrogen sulfurat din gură, un rest de la bacteriile anaerobe.

Scorţişoară – omoară bacteriile care provoacă mirosuri.

Ceai verde – are efect antibacterian şi luptă cu germenii din interiorul cavităţii orale, ajutând la reîmprospătarea respiraţiei.

Morcovi şi ţelină – împiedică formarea plăcii bacteriene şi asigură o respiraţie fresh.

Cardamom şi fennel – seminţele acestor condimente deţin proprietăţi antimicrobiene care împiedică instalarea respiraţiei neplăcute.

Ceai de ghimbir sau mentă – uşurează digestia, combate refluxul gastro-esofagian şi reduce hiperaciditatea, care sunt responsabile uneori de respiraţia neplăcută.

Pătrunjel – mestecaţi câteva frunze pentru a reduce nivelul de bacterii din cavitatea orală.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Nu mănânci curmale? Iată ce pierzi!
Nu mănânci curmale? Iată ce pierzi!
Recomandare video
Dr. Răzvan Stavri, SANADOR: cum se tratează eventrația sau hernia incizională