Alexandru Darie, pentru prima dată pe marile ecrane, în Poveste de dragoste

Cunoscut şi respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit şi pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie. Paul, personajul interpretat de
Alexandru Darie, pentru prima dată pe marile ecrane, în Poveste de dragoste

Cunoscut şi respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit şi pe marile ecrane,  într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

Paul, personajul interpretat de Alexandru Darie, este un respectat regizor. Versatil şi viclean, dar şi mult prea plin de sine, Paul nu poate accepta faptul că o tânără actriţă îl poate părăsi. Îşi propune ca scop distrugerea carierei Apriliei (Raluca Aprodu) şi, implicit, distrugerea relaţiei pe care aceasta o are cu Sebastian (Dragoş Bucur). Este convins că, lipsită de succes şi bunuri materiale, Aprilia se va întoarce la el. Pleacă de la premiza că “Pentru a prinde o pasăre, trebuie ca mai întâi să îi frângi aripile” şi face tot ce-I stă în putinţă pentru a-şi duce planul la bun sfârşit.

“În lumea actorilor, se vehiculează ideea că personajele negative sunt cele mai performante pentru a fi jucate. A fost un rol greu, Paul este un manipulator iar eu m-am simţit ca în lumea personajelor Walt Disney. Personajul are subtilitate, şi, dincolo de zâmbet, o şmecherie îngrozitoare. Asta era imaginea mea despre Paul: un om care nu ştie să zâmbească”, spune Alexandru Darie despre rolul lui. “Personajul ăsta trebuia compus din tăceri şi mi-a fost frică că voi fi la înălţimea actorilor cu care am făcut echipă.”, adaugă acesta care spune că, în prima zi de filmare, “aveam emoţii şi am avut un moment în care, pentru o fracţiune de secundă, în faţa ochilor mi-a apărut tata şi asta m-a liniştit, mi-a dat încredere”.

Poveste de dragoste”a rulat în premieră internaţională în cadrul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională. Deasemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi în cadrul celei de-a 20-a ediţia a Festivalului Internaţional de Film Portobello.

Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Şirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat pe 27 noiembrie 2015, distribuit de Zazu Film.

Trailerul filmului poate fi vizionat pe YouTube: https://youtu.be/JFJg9-03Y78

Making of:  https://www.youtube.com/watch?v=H2Y_B6LM7a8

 

Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată