Alexandra Dreghiciu, mama unui copil autist, a găsit încă o abordare în terapia autismului. Iată ce rol au copiii tipici

Într-un centru de copii autişti din Bucureşti se mizează pe interacţiunea dintre copiii speciali şi copiii normali care se oferă voluntari şi care se joacă.
Alexandra Dreghiciu, mama unui copil autist, a găsit încă o abordare în terapia autismului. Iată ce rol au copiii tipici
Alexandra Dreghiciu, mama unui copil autist, a găsit încă o abordare în terapia autismului. Iată ce rol au copiii tipici, foto The Story of Autism

Într-un centru din Bucureşti, copiii cu tulburare de spectru autist beneficiază, pe lângă terapiile cu eficienţa recunoscută în domeniu, de un stimul extraordinar: de prietenia copiilor tipici. Ei fac voluntariat şi îi ajută pe copiii cu tulburare de spectru autist să deprindă noţiuni greu de dobândit chiar după ore întregi de terapie, precum empatia.

Autism – legăturile care se construiesc între copiii cu autism şi copiii tipici nu pot fi predate de terapeuţi

Cum? Prin puterea extraordinară a legăturilor care se stabilesc între copii de aceeaşi vârstă. Legături pe care nici cei mai experimenţi terapeuţi nu le pot echivala. „Am descoperit acest lucru în cursul şedinţelor noastre de terapie. Le-am confirmat în repetate rânduri şi ţinem la ele. Au devenit emblematice în cadrul centrului. Părinţii care ne-au trecut o singură dată pragul au revenit spunându-ne că e un lucru pe care nu l-au mai întâlnit în altă parte. Care i-a ajutat pe copii şi la care nu ar putea renunţa. Este „motorul” care ne dă încredere să mergem mai departe” declară Alexandra Dreghiciu.
 

Prietenia copiilor tipici – de ajutor şi în terapiile pentru autism virtual

De asemenea, Alexandra Dreghiciu crede că şi în cazul autismului virtual, o afecţiune apărută în ultimii ani din cauza excesului de tehnologie la copiii mici şi foarte mici, copiii tipici ar putea ajuta pe lângă terapiile clasice. ”În cazul Autismului virtual, suntem convinşi ca un program complex, constând în intervenţia echipei complexe alcătuită din părinte-copil sub coordonarea terapeutului şi mijlocită de ajutorul copiilor tipici e fi o opţiune terapeutică demnă de luat în considerare”, a mai spus Alexandra Dreghiciu.

 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea
Recomandări: