Alergia la frig

O mulţime de persoane se plâng din pricina sensibilităţii la frig, însă ştiaţi că există şi o alergie la temperaturile scăzute?
21.11.2012
Alergia la frig

O mulţime de persoane se plâng din pricina sensibilităţii la frig, însă ştiaţi că există şi o alergie la temperaturile scăzute?

Alergia la frig este o afecţiune specifică celor mici şi se caracterizează prin instalarea unei urticarii atunci când mercurul termometrelor scade prea mult sau la contactul cu obiecte şi alimente reci.

Pe lângă mâncărimi ale pielii, în cazurile mai serioase copiii pot avea dificultăţi la respiraţie.

Unul din simptomele alergiei la frig este şi urticaria la frig, care se manifestă prin apariţia de leziuni după expunerea la vânt rece, după băi în apa rece sau la simpla scădere a temperaturii. Aceasta se manifestă prin apariţia de eriteme, edeme sau prurituri pe zonele expuse la frig, care dispar apoi în 2-3 ore după eliminarea cauzei.

Manifestarile digestive constau în dureri abdominale, diaree, vomă, iar la nivel cardiovascular pot să apară adevărate şocuri hipotensive, ca urmare a scăderii bruste a tensiunii.

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee
Recomandări: