Alergia la alune, vindecată cu ajutorul unui plasture?

În ultimii ani se remarcă o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri de alergii severe la alune, în special în rândul copiilor. Cauza acestei alergii este reprezentată de o substanţă din alune, numită histamină, care declanşează o reacţie alergică în organism, caracterizată prin: iritaţii şi urticarie la nivelul feţei şi în jurul gurii, durere abdominală, greaţă, diaree, tuse, strănut sau chiar anafilaxie, o formă gravă de alergie la alune, cu efecte precum hipotensiune, puls scăzut, leşin şi transpiraţie abundentă.
26.06.2013
Alergia la alune, vindecată cu ajutorul unui plasture?

În ultimii ani se remarcă o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri de alergii severe la alune, în special în rândul copiilor.
Cauza acestei alergii este reprezentată de o substanţă din alune, numită histamină, care declanşează o reacţie alergică în organism, caracterizată prin: iritaţii şi urticarie la nivelul feţei şi în jurul gurii, durere abdominală, greaţă, diaree, tuse, strănut sau chiar anafilaxie, o formă gravă de alergie la alune, cu efecte precum hipotensiune, puls scăzut, leşin şi transpiraţie abundentă.

Aceste probleme ar putea fi date uitării cu noul plasture numit Viaskin Peanut, inventat de către medicul francez Christophe Dupont de la Spitalul Necker din Paris.
Acest dispozitiv este prevăzut cu particule foarte mici de proteine din histamină, care creează în timp o toleranţă a sistemului inumitar faţă de aceasta. Nu trebuie să vă temeţi că este periculos, deoarece particulele nu ajung în fluxul sangvin ci doar la suprafaţa pielii.

Plasturele, de mărimea unei monede, a fost deja testat pe 200 de subiecţi cu vârste de până în 17 ani, care au purtat dispozitivul timp de 12-18 luni. La finalul perioadei de studiu, peste 20% dintre participanţi au început să consume alune fără a avea ulterior reacţii alergice, iar în cazul celor care au purtat plasturele 18 luni, procentul este şi mai mare, respectiv 40%.

Potrivit statisticilor, unul din 50 de copii din Marea Britanie suferă de alergii la alune, băieţii având de două ori mai multe şanse să dezvolte această afecţiune.

Sursa: dailymail.co.uk

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea