AlcoLine 021.9335, primul helpline de informare şi sprijin psihologic pentru persoanele dependente de alcool

Asociaţia ALIAT lansează în premieră linia telefonică AlcoLine, cu numărul special 021.9335, ce va oferi informaţii relevante şi sprijin psihologic acelora care se confruntă cu problemele asociate dependenţei de alcool, dar şi rudelor, apropiaţilor sau persoanelor care intră în contact cu astfel de cazuri.
AlcoLine 021.9335, primul helpline de informare şi sprijin psihologic pentru persoanele dependente de alcool

Asociaţia ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) lansează în premieră linia telefonică AlcoLine, cu numărul special 021.9335, ce va oferi informaţii relevante şi sprijin psihologic acelora care se confruntă cu problemele asociate dependenţei de alcool, dar şi rudelor, apropiaţilor sau persoanelor care intră în contact cu astfel de cazuri.

Consilierii ALIAT vor oferi apelanţilor informaţii despre ce înseamnă dependenţa de alcool şi despre resursele terapeutice pe care ALIAT le oferă în marile regiuni ale ţării, precum şi despre serviciile existente în domeniu, dar şi sfaturi şi consiliere, în funcţie de fiecare caz în parte.

„De cele mai multe ori, dependenţa de alcool îi afectează nu doar pe cei implicaţi în mod direct, ci şi pe apropiaţii acestora, precum familiile lor, prietenii sau colegii.

Prin acest demers, ne dorim creşterea nivelului de informare cu privire la specificul abuzului, dependenţei de alcool şi al tratamentelor disponibile în rândul consumatorilor problematici şi al familiilor acestora, precum şi pentru cei predispuşi către consumul de alcool.

AlcoLine are legătură cu ideea de refacere, sprijin, speranţă, depăşirea unui obstacol dificil prin mobilizarea personală şi cu ajutorul celorlalţi.

AlcoLine este dedicat acelora care au decis să facă primul pas în lupta cu alcoolul, iar, prin apelarea acestei linii telefonice îi asigurăm că, la celălalt capăt al liniei, consilierii noştri îi vor trata cu prietenie, înţelegere şi susţinere, ghidându-I spre reabilitare, explicându-le şi tipurile de tratament pe care le pot accesa oricând”, a declarat Eugen Hriscu, Director Ştiinţific al ALIAT.

Astfel, AlcoLine se adresează celor care sunt în proces de a face o schimbare în comportamentul lor de consum sau rudelor consumatorilor de alcool, iar serviciul este unul confidenţial. Numărul scurt 021.9335 poate fi apelat de orice persoană adultă, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 17:00, aplicându-se tariful standard pe apel.

Echipa aflată în spatele acestei iniţiative este formată din specialişti (psihologi şi asistenţi sociali cu experienţă în gestionarea persoanelor dependente de alcool), precum şi foşti consumatori recuperaţi sau rude ale unor consumatori de alcool şi membri ai Asociaţiei Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool (APPA).

Această cooperare aduce laolaltă calitatea intervenţiei realizate de un profesionist şi capacitatea de înţelegere a unei persoanei recuperate de pe urma acestei probleme, fiind un element cheie diferenţiator al serviciului AlcoLine.

Pentru a oferi sprijin şi sfaturi cât mai eficiente şi empatice, echipa de consilieri AlcoLine a parcurs un training de specialitate şi lucrează sub supervizarea unui specialist în dependenţe, acreditat de Ministerul Sănătăţii.

AlcoLine este un proiect realizat în întregime şi asumat profesional de specialiştii ALIAT, cu sprijinul financiar transparent şi necondiţionat al Heineken România. ALIAT este de asemenea partener al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Recomandări: