Alăptarea – soluţia-cheie în prevenirea ADHD

Alăptarea ar putea împiedica dezvoltarea ADHD în rândul copiilor, se arată într-o evaluare a unei echipe de cercetători israelieni. Aceştia au monitorizat un grup de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, diagnosticaţi cu ADHD, tulburare hiperkinetică cu deficit de atentie, şi le-au urmărit istoricul familial privind alăptarea. În paralel, a fost monitorizat un grup de control care nu prezenta semne de ADHD.
17.05.2013
Alăptarea – soluţia-cheie în prevenirea ADHD

Alăptarea ar putea împiedica dezvoltarea ADHD în rândul copiilor, se arată într-o evaluare a unei echipe de cercetători israelieni.

Aceştia au monitorizat un grup de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, diagnosticaţi cu ADHD, tulburare hiperkinetică cu deficit de atentie, şi le-au urmărit istoricul familial privind alăptarea. În paralel, a fost monitorizat un grup de control care nu prezenta semne de ADHD.

Concluziile sugerează că acei copii care nu au fost alăptaţi până la vârsta de 6 luni sunt cei mai expuşi riscului de a face ADHD. Rezultatele cercetării au fost publicate ulterior şi în jurnalul Breastfeeding Medicine.

Studii anterioare arată că alăptatul are un impact pozitiv în dezvoltarea nou-născutului, ajută la întărirea sistemului imunitar şI oferă protecţie sporită împotriva infecţiilor şi diferitelor boli.

 

Cum să vă antrenaţi cu spor
Cum să vă antrenaţi cu spor
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras