Al saselea simt e doar un mit, cu totii avem 13 simturi!

Pe langa cele “clasice” - vizual, olfactiv, auditiv, kinestezic si auditiv, mai avem simtul echilibrului, somato-kinestezic, visceral, chimic, al durerii, al temperaturii, feromonal si cel al luminii albastre (care nu are nici o legatura cu cel vizual).
Al saselea simt e doar un mit, cu totii avem 13 simturi!
Al saselea simt e doar un mit, cu totii avem 13 simturi!

Cu totii avem cunostinte despre functionarea creierului, care insa, de cele mai multe ori, nu au nici o legatura cu realitatea. Cel mai raspandit mit in acest domeniu este ca avem 5 simturi, iar daca cineva are un al saselea…devine paranormal.

In realitate avem 13 simturi, ne informeaza Dragos Cirneci, doctor in psihologie si specialist in neurostiinte. Pe langa cele „clasice” – vizual, olfactiv, auditiv, tactil si auditiv, mai avem simtul echilibrului, somato-kinestezic, visceral, chimic, al durerii, al temperaturii, feromonal si cel al luminii albastre (care nu are nici o legatura cu cel vizual).

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație