Adulții care se simt mai tineri trăiesc mai mult STUDIU

În urma unui nou studiu s-a descoperit că persoanele în vârstă care susțin că se simt mai tinere decât vârsta pe care o au, tind să trăiască mai mult.
Adulții care se simt mai tineri trăiesc mai mult STUDIU
Foto: shutterstock

Cercetătorii susțin că adulții în vârstă care „se simt tineri” tind să fie într-o formă mai bună în privința sănătății și să trăiască mai mult. Experții spun că acest sentiment include și energia de recreere, activități de fitness și creativitate. Aceștia menționează că te poți simți mai tânăr dacă-ți oferi timp să meditezi, să râzi și să înveți noi subiecte. De asemenea, poți lupta împotriva efectelor devastatoare produse de stres, toate acestea potrivit studiului publicat de Asociația Americană de Psihologie.

Cercetătorii Centrului German de Gerontologie au analizat timp de trei ani datele a 5.039 participanți cu vârste peste 40 de ani. Aceștia erau chestionați în privința relației pe care o au cu stresul și starea de sănătate și de bine. Participanții care au raportat mai mult stres în viața lor au experimentat un declin în privința sănătății în cei trei ani de studiu. Această relație a fost mai puternică pentru participanții mai în vârstă.

Să te simți mai tânăr față de vârsta pe care o ai deja este un aspect asociat cu o legătură mai slabă dintre stres și sănătate. Cu alte cuvinte, această stare te ajută să ameliorezi efectele stresului, ceea ce joacă un rol important în menținerea sănătății odată ce îmbătrânești.

Cum să te simți mai tânăr?

Autorii studiului sugerează că intervențiile targhetate pentru a-i ajuta pe participanți să se simtă mai tineri pot ajuta la reducerea problemelor produse de stres, dar și la îmbunătățirea sănătății în rândul adulților în vârstă. Aceștia au adăugat că sunt necesare mai multe studii pentru a ajuta determinarea intervențiilor necesare. Așadar, dacă te întrebi ce e de făcut în acest sens, specialiștii spun că pur și simplu trebuie să-ți schimbi mindset-ul și să faci efortul de a aduce câteva modificări în stilul de viață și în rutina de zi cu zi, pentru că schimvările mici îți pot transforma viața.

  • Joacă-te- fie că este vorba de un joc, un sport sau o interacțiune socială
  • Râzi- cel puțin o dată pe zi
  • Învață- încearcă un nou hobby care să-ți permită să explorezi ceva nou
  • Explorează- fii curios, pune întrebări
  • Fii spontan- caută noi aventuri

The National Institute on Aging recomandă următoarele modalități pentru a scăpa de stres:

  • meditează
  • înscrie-te într-un program de eliminare a stresului
  • crește activitatea fizică
  • ieși cu prietenii și familia
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Anevrismul de aortă ascendentă: simptome și tratament
Recomandări: