Adeverința electronică de vaccinare. Cum o obții rapid online în trei pași

04.05.2021
Adeverința electronică de vaccinare. Cum o obții rapid online în trei pași

Adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 poate fi obținută rapid online, în format electronic, cu CNP-ul și numărul de telefon. Aceasta constituie dovada vaccinării cu amândouă dozele.

Adeverința de vaccinare ar putea să-i ajute pe cei care o dețin să renunțe în curând la obligativitatea purtării măștii de protecție la mare și la munte și ar putea avea acces la capacitate maximă în restaurante, a declarat premierul Florin Cîțu, marți.

Florin Cîțu: Putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate

„Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”, a afirmat premierul Florin Cîțu, potrivit Gândul.

M-am uitat la ce se întâmplă cu persoanele vaccinate, în Israel. Au existat facilități pentru persoanele vaccinate și penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că Germania se îndreaptă către aceeași direcție”, a mai spus premierul.

Totodată, prim-ministrul a precizat că vor exista  beneficii adresate persoanelor care se vaccinează, cât și operatorilor economici. Mai mult, Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea organizării evenimentelor private.

Așadar, adeverința de vaccinare în format electronic ar putea fi biletul nostru de acces la anumite evenimente.

Cum obții adeverința electronică de vaccinare cu CNP-ul și numărul de telefon

Pentru a o obține, trebuie să intri pe site-ul https://adulti.renv.ro și apoi să urmezi pașii:

  • se dă clic pe „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, se citesc termenii de utilizare și se bifează ca s-a citit, ca, eventual, se exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și se acceptă termenii.
  • se introduce CNP și numărul de telefon declarat inițial (când s-a făcut programarea vaccinării). Pe acest număr de telefon se primește prin SMS un cod.
  • se introduce codul respectiv și se obține adeverința de vaccinare. Fișierul primit (adeverința) este deja semnat electronic de către platforma. Documentul conține ambele date de vaccinare și datele de identificare ale persoanei.
Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi