Ada Condeescu, în juriul Festivalului Internaţional de Film d’Amour de Mons din Belgia

Actriţa Ada Condeescu a fost aleasă anul acesta să facă parte din juriul Festivalului Internaţional de Film d'Amour de Mons, o competiţie cinematografică belgiană, care are loc anual în oraşul Mons.
Ada Condeescu, în juriul Festivalului Internaţional de Film d’Amour de Mons din Belgia

Actriţa Ada Condeescu a fost aleasă anul acesta să facă parte din juriul Festivalului Internaţional de Film d’Amour de Mons, o competiţie cinematografică belgiană, care are loc anual în oraşul Mons.

Aflat la ediţia cu numărul 32, festivalul de film d’Amour de Mons a reunit în juriul internaţional din care face parte şi Ada Condeescu importante nume ale cinematografiei mondiale că Daniele Luchetti, regizor italian premiat la Cannes, Teco Celio, Tania de Montaigne, Joy Esther, dar şi scenaristul şi actorul francez Philippe Harel, care este şi preşedintele competiţiei belgiene de film. 

Deşi Ada Condeescu nu este la prima experienţă de acest gen, pentru că a mai făcut parte din juriile unor festivaluri de film din Vilnius, Sofia, Sarajevo, Torun şi Cipru, actriţa mărturiseşte că ipostaza de jurat o ajută să privească lucrurile dintr-o perspectiva nouă: ”Sunt fericită să pot călători în toată lumea că membru al unui juriu, pentru că de multe ori ai ocazia să vezi filme foarte bune care nu sunt distribuite în România, îi cunoşti pe regizori şi pe actori şi afli despre viziuni şi culturi la care altfel nu ai avea un acces real. Este o poziţie diferită, cea pe care o adopt în momentul în care privesc un film şi apoi ştiu că trebuie să-l dezbat. E adevărat că folosesc această detaşare doar atunci când sunt într-un juriu. Nu mi-ar plăcea să-mi pierd felul instinctiv atunci când privesc un film sau să devin prea tehnică. Este însă un exerciţiu excelent!”, spune actriţa. 

Ada Condeescu, actriţa care a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin alături de echipa filmului “Eu când vreau să fluier, fluier” şi premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Sarajevo cu rolul din “Loverboy”, de două ori nominalizată la Premiile Gopo pentru interpretările din ”Loverboy” şi ”Eu când vreau să fluier, fluier”, va putea fi văzută anul acesta în rol principal în filmul „Dincolo de calea ferată”, regizat de Cătălin Mitulescu, care va avea premieră la finalul lunii aprilie. 

Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată