Acţiuni de educaţie rutieră pentru copiii din clasele I-IV

În perioada 25 mai – 15 iunie 2015, copiii din clasele I-IV din peste zece şcoli din Bucureşti vor beneficia de cursuri interactive de informare privind siguranţa rutieră.
Acţiuni de educaţie rutieră pentru copiii din clasele I-IV

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, continuă iniţiativa internaţională Daimler şi organizează cea de a patra ediţie a programului educaţional Mobile Kids. În perioada 25 mai – 15 iunie 2015, copiii din clasele I-IV din peste zece şcoli din Bucureşti vor beneficia de cursuri interactive de informare privind siguranţa rutieră.

„Mercedes-Benz este un promotor al siguranţei rutiere, iar iniţiativa Mobile Kids a luat naştere tocmai din dorinţa de a contribui la formarea unei culturi despre responsabilitatea în trafic. Este important ca cei mici să fie responsabilizaţi încă de la vârste fragede în ceea ce priveşte normele de circulţie rutieră, iar programul Mobile Kids vine tocmai în sprijinul copiilor. Încă de la prima ediţie în România rezultatele au fost pozitive, astfel că ne-am propus ca an de an să organizam această iniţiativă în şcoli, alături de de Organizaţia Salvaţi Copiii şi MOKI, mascota programului”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

Programul implică o serie de acţiuni de educaţie rutieră desfăşurate atât în şcoli, cât şi în mediul online. Publicul vizat este cel al copiilor cu vârste cuprinse între şase şi zece ani, scopul fiind acela de a-i responsabiliza în trafic şi de a adopta un comportament adecvat, atât ca pasageri, cât şi ca pietoni.
În acest sens, mascota programului, MOKI, este prezentă în sălile de curs şi îi motivează pe copii prin jocuri şi materiale educative. Până în prezent, peste 6000 de copii au fost încurajaţi să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Din 2013, lecţiile de siguranţă rutieră sunt disponibile şi online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Clipurile au ca subiect acţiuni legate de siguranţa rutieră prin respectarea regulilor de circulaţie, atât ca pasager, cât şi ca pieton, purtarea centurii de siguranţă. Instalarea unui scaun special în maşină, pentru copii, potrivit grupei de vârstă este absolut necesară. De asemenea, echiparea corespunzătoare dacă circulaţi cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România: „Educaţia rutieră este un factor important în prevenirea şi reducerea accidentelor rutiere, motiv pentru care copiii ar trebui să înveţe principalele reguli încă de la vârste fragede. Din păcate, în prezent, România continuă să fie pe primul loc la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere. Responsabilizarea şi educarea celor mici, atât ca pasageri, cât şi ca pietoni, devine absolut necesară. Tocmai de aceea, din 2013, în fiecare an, împreună de partenerii de la Mercedes-Benz, le oferim copiilor sfaturi şi informaţii cu scop educativ pentru a contribui la crearea unei generaţii de şoferi prudenţi şi responsabili faţă de vieţile lor şi ale celor din jur.”
Şi în 2015, Organizaţia Salvaţi Copiii este alături de Mercedes-Benz, promovând respectarea regulilor de circulaţie cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect care oferă sfaturi şi informaţii celor mici, atât despre traficul rutier, cât şi despre importanţa atenţiei şi siguranţei. Adoptarea unei atitudini adecvate ca pietoni sau pasageri, respectarea regulilor de circulaţie sunt printre temele dezbătute de aceştia. MOKI, simpatica mascota a programului, o să încurajeze elevii să participe activ la discuţii.

De-a lungul timpului, Mobile Kids s-a bucurat de sprijinul personalităţilor publice, precum Andreea Esca, Andi Moisescu, preşedintele organizaţiei Salvaţi copiii, sau Adi Sână, care au participat la lecţiile deschise de siguranţă rutieră şi le-au povestit celor mici despre propriile experienţe din copilărie, dar şi despre cele trăite în ipostaza de părinţi, încurajându-i să fie responsabili ca pietoni şi viitori şoferi.

Şcolile care doresc să se înscrie în ediţiile din 2015 ale programului Mobile Kids pot face acest lucru contactând reprezentantul Organizaţiei Salvaţi Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.