Această insulă a fost numită capitala mondială a cancerului de piele

Jersey a devenit capitala mondială a cancerului de piele, cu un număr aproape dublu al cazurilor în comparaţie cu Noua Zeelandă, care a deţinut primul loc anul trecut
Această insulă a fost numită capitala mondială a cancerului de piele

Jersey a devenit capitala mondială a cancerului de piele, cu un număr aproape dublu al cazurilor în comparaţie cu Noua Zeelandă, care a deţinut primul loc anul trecut.

Insulele Canalului au primit de mult timp eticheta de capitala cancerului de piele din Marea Britanie din cauza numărului mare de locuitori diagnosticaţi cu această afecţiune an de an.

Noile cifre sunt alarmante. 88 de persoane din mica populaţie a insulei Jersey (în jur de 100,000) au fost diagnosticaţi în 2014 cu melanom malign, cea mai periculoasă formă de cancer de piele.

Cifrele făcute publice de departamentul de sănătate al insulei depăşesc cu mult numărul cazurilor de melanom malign din Noua Zeelandă – cunoscută anterior pentru cea mai mare rată a cancerului de piele din lume – cu 50 de cazuri la fiecare 100,000 de persoane.

Expunerea la soare poate duce la apariţia melanomului, care se poate dezvolta din aluniţe sau tumori cutanate.

Doctorul Julie Luscombe, consilier la departamentul de sănătate din Jersey a avertizat că ultimele statistici sunt alarmante: “Numărul de 88, fie că este vorba de cazuri noi sau nu, este uimitor. Nu credem că situaţia s-a îmbunătăţit în 2015. “

Potrivit cifrelor oficiale, care include statistici începând din 2011, aproximativ 300 de persoane din Jersey au primit diagnosticul de cancer de piele, dintre care 39 de cazuri au fost melanom malign.

Doctorul Luscombe a declarat că numărul mediu d noi cazuri de melanom malign în fiecare an în Jersey din 2012 până în 2015 a fost de 52, dar a avertizat că numărul cazurilor este în creştere. 

Insula are parte de mai multe de dou mii de ore de soare în fiecare an.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive