A treia doză de vaccin anti-COVID. Pfizer anunță la cât timp ar trebui efectuată

18.08.2021
A treia doză de vaccin anti-COVID. Pfizer anunță la cât timp ar trebui efectuată
Pfizer anunță că a treia doză ar trebui efectuată la 8 luni de la a doua doză/ Foto: Shutterstock

Pfizer și BioNTech cer autorizarea celei de-a treia doză a vaccinului anti-COVID, în SUA. Potrivit unui studiu efectuat de producătorii de medicamente, o a treia doză oferă o eficiență crescută în fața variantelor Beta și Delta ale coronavirusului.

Aceste date vor fi transmise în următoarele săptămâni și către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Compania Pfizer a arătat că, în timp, eficacitatea vaccinului său scade, de la un vârf inițial de 96% la 84% la patru luni de la vaccinare, scrie Gândul.

Israelul și alte țări au pus deja în practică măsura de a administra doze de rapel la vaccinul complet inițial.

A treia doză, administrată la opt luni de la a doua doză

Pfizer și BioNTech au anunțat că toți pacienții din studiu au primit a treia doză la opt până la nouă luni de la a doua doză. Cele două companii vor transmite datele studiului către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în următoarele săptămâni. Ele au spus că rezultatele unui studiu târziu, referitor la eficacitatea unei a treia doze, sunt așteptate în curând.

Autoritățile de reglementare din SUA au autorizat, săptămâna trecută, administrarea unei a treia doze de vaccinuri anti-Covid de către Pfizer/BioNTech și Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis, care sunt susceptibile să aibă o protecție mai slabă din partea vaccinurilor cu două doze.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan
Recomandări: