6 semne care ar putea indica hipertiroidismul

Stări de nervozitate aparent fără motiv, creşterea ritmului cardiac, pierderi de greutate rapid fără a ţine regim de slăbire -pot fi semne ale hipertiroidsmului
6 semne care ar putea indica hipertiroidismul
6 semne care ar putea indica hipertiroidismul, foto Shutterstock

Deşi multe persoane care au probleme cu greutatea corporală au tendinţa să dea vina pe activitatea prea leneşă sau prea intensă a glandei tiroide, medicii endocrinologi spun că este vinovat mai degrabă stilul de viaţă nesănătos. Cu toate acestea, există situaţii când unele afecţiuni ale glandei tiroide pot duce la modificări de greutate într-un timp scurt. Specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni atrag atenţia asupra unei afecţiuni a glandei tiroide numite hipertiroidism.

Cum îţi poţi da seama că ai putea suferi de hipertiroidism? Specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni atrag atenţia – Excesul de hormoni tiroidieni întâniţi în hipertiroidism duc la un metabolism accelerat, pierderi de greutate, ritm cardiac rapid sau ritm cardiac neregular, transpiraţie excesivă şi stări de iritabilitate.

Boli asociate cu hipertiroidismul

Hipertiroidismul este adesea cauzat de afecţiunea autoimună Basedow. Însă hipertiroidia este frecventă şi ca manifestare pentru afecţiunea Graves.
Alte cauze ale hipertiroidismul pot fi:

  • Adenomul autonom sau toxic,
  • supraîncarcarea cu iod,
  • inflamarea glandei tiroidiene.

Tiroida se poate îmbolnăvi şi din cauza lipsei de iod din alimentaţie

Alte boli ale glandei tiroide pot fi cauzate de lipsa de iod din apă şi alimente – carenţa iodată.

Tiroida foloseşte pentru producţia de hormoni iodul. În cabinetele de endocrinologie ajung pacienţi cu dezvoltarea excesivă a tiroidei sau “guşă”, dar şi noduli tiroidieni şi chiar cancerul tiroidian.
 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive