Andreea Raicu: Sportul este amuzant!

Am regăsit-o pe Andreea într-o formă de zile mari, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Radiază energie pozitivă şi bunădispoziţie. Secretele ei? Oricât de banale ar părea: gândirea pozitivă, îşi ascultă organismul şi consumă doar alimentele care îi fac bine şi face multă mişcare. Alături de antrenorul Bogdan Tiu ne-a arătat programul ei de sport. Şi da, chiar se distrează făcând sport!
Andreea Raicu: Sportul este amuzant!

Am regăsit-o pe Andreea într-o formă de zile mari, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Radiază energie pozitivă şi bunădispoziţie.

Secretele ei? Oricât de banale ar părea: gândirea pozitivă, îşi ascultă organismul şi consumă doar alimentele care îi fac bine şi face multă mişcare. Alături de antrenorul Bogdan Tiu ne-a arătat programul ei de sport. Şi da, chiar se distrează făcând sport!

Nu degeaba se spune că un stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool sau mâncare în exces, condimentat cu sport şi cu o doză forte de gândire pozitivă, bunătate şi altruism ne fac să fim mai tineri, mai tonici şi mai energici decât acum 10 ani. Am multe exemple, însă vă povestesc doar atât.

Pe Andreea Raicu şi pe Iulia Vântur le-am redescoperit la un interval de câţiva ani între şedinţele foto pentru copertă. Siluete şi mai zvelte, piele frumoasă, mină bună şi multă energie pozitivă. O plăcere să te afli în aceeaşi încăpere cu astfel de persoane.

Am găsit şi câteva puncte comune între cele două vedete: alimentaţie vegetariană şi raw vegan, mult sport şi călătorii în India (o astfel de călătorie îşi pune amprenta asupra ta şi te face să-ţi reevaluezi valorile)… Merită să încercaţi să schimbaţi ceea ce nu vă face bine în viaţa voastră!

Cu siguranţă, vă va convinge şi Andreea, care în premieră pentru “Ce se întâmplă, doctore?” a lăsat rochiile glamour şi pantofii cu toc înalt şi a îmbrăcat cu mândrie (şi eleganţă, evident) vestimentaţie şi încălţăminte sport.

CSÎD: Eşti de foarte mulţi ani în atenţia publicului. Mereu ai afişat o siluetă impecabilă. Cât la sută datorezi asta moştenirii genetice, cât la sută stilului de viaţă sănătos?

Andreea Raicu: Sunt norocoasă că provin dintr-o familie în care nici una dintre noi (mama, bunica, mătuşe) nu a avut probleme, dar ce-i drept nu au făcut nici excese. Aşa că adevărul e undeva la mijloc. Moştenirea genetică te ajută, dar nu te poţi baza numai pe asta, am avut mereu grijă cât şi mai ales ce mănânc, dar fără ca asta să devină o obsesie.

CSÎD: Ai avut perioade în care nu ai fost prietenă cu sportul?

A.R.: Da. Până la 25 de ani pot să spun că mersul la sală nu făcea parte din stilul meu de viaţă. Mergeam, dar nu în mod regulat. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care a început emisiunea Big Brother când sportul a fost cel care a reuşit să îmi dea energia de care aveam nevoie pentru a face faţă programului extrem de solicitant. Atunci am înţeles cât de important este sportul şi faptul că îţi dă o stare psihică şi fizică extrem de bună oricât de obosit eşti.

CSÎD: Dar în privinţa alimentaţiei sănătoase şi echilibrate cum stau lucrurile?

A.R.: De când mă ştiu am avut o alimentaţie lipsită de excese. Percepţia mea despre ceea ce înseamnă alimentaţie sănătoasă s-a modificat în timp pentru că m-a preocupat acest aspect. Am citit mult, am discutat cu specialişti şi am încercat să pun în practică toate lucrurile pe care le-am aflat. Am fost mereu deschisă să capăt cât mai multe informaţii despre un stil de viaţă sănătos, dar mai ales mi-am ascultat corpul şi am ales ceea ce am simţit că îmi face bine.

 

Pagina 1 din 3