Dr. Beatrice Pătraşcu

Date de contact
  • Telefon: 0726.773.377 | 0723.726.125
  • Facebook: fb.com/AdvancedGentleDentist/
  • Clinica/Centru: Gentle Dentist
  • Adresa clinica: Dorobanţi, Str. Constantin Aricescu nr. 36, Sector 1, Bucuresti | Unirii, Str. Corneliu Coposu nr. 7, Sector 3, Bucuresti
Prezentare

Bine te-am găsit!

Sunt dr. Beatrice Pătraşcu, medic stomatolog, specialist în laser stomatologic, pedodonţie şi inhalosedare.

Sunt aici să te scap de frica de dentist şi sper să te conving că a preveni problemele dentare este întotdeauna mai uşor decât să le tratezi.

Iar dacă ajungi, totuşi, să te confrunţi cu o problemă, adresează-te unui medic experimentat şi care este în permanenţă la curent cu noile tehnologii în domeniu.


Am absolvit Facultatea de Stomatologie în cadrul UMF „Carol Davila”, Bucureşti (2004), am terminat un Master în lasere la Universitatea RWTH din Aachen, Germania, în anul 2016, şi am urmat mai multe stagii de pregătire în clinici universitare din Statele Unite ale Americii. De asemenea, sunt membru WCLI (World Clinical Laser Institute) începând cu anul 2012.

În 2011 am organizat, împreună cu Dr. Natalie Murphy (dental sedation teacher group UK), primul curs de inhalosedare pentru stomatologi în România, devenind ulterior lider de opinie pentru cea mai prestigioasă companie de aparate de inhalosedare din America, Parker-Porter.

Tot în 2011 am achiziţionat primul aparat Waterlase pentru ţesut dur şi ţesut moale. Se afla pe lista mea de priorităţi încă din anii 2002-2003, perioadă în care am lucrat în cabinetul unui medic parodontolog, profesor universitar în SUA. Atunci am avut ocazia să înţeleg cât de importantă este tehnologia, putând să observ evoluţia vindecării şi beneficiile tratamentelor laser la pacienţii trataţi în acel cabinet.

De atunci, am susţinut numeroase cursuri de informare şi apoi de perfecţionare în utilizarea laserelor în stomatologie. Mi-am dedicat timpul studierii efectelor diferitelor lungimi de undă laser asupra ţesuturilor prezente în cavitatea bucală, ajungând să practic o stomatologie minim invazivă.

În prezent, cabinetele dentare Gentle Dentist dispun de 6 lasere performante, cu ajutorul cărora tratăm cu succes chiar şi cei mai fricoşi pacienţi.

Încă din timpul facultăţii îmi imaginam cum voi schimba abordarea atitudinii stomatologilor în ceea ce priveşte anxietăţile dentare ale pacienţilor români. Făceam mai puţine proiecţii, dar aveam certitudinea că voi fi un stomatolog extrem de empatic, pentru că simţeam asta şi observam lipsa empatiei în timpul stagiilor din facultate.

Primul pas pentru a căpăta încrederea pacientului este comunicarea deschisă. Aşa îl ajutăm să se simtă în siguranţă, să aibă încredere în noi că ne vom ocupa de problemele sale dentare cu profesionalism şi empatie. 

Din păcate, din cauza temerilor (intervenţii dureroase, lipsă de empatie, dificultăţi de ordin financiar etc.), pacientul nu este obişnuit să prevină, ci mai degrabă să trateze în situaţii critice. Astfel, medicii stomatologi sunt percepuţi ca o soluţie de urgenţă. Percepţie pe care, îmi pun speranţa, vom reuşi să o schimbăm cu noile generaţii care tind să se informeze mai mult şi mai bine.

Cea mai mare satisfacţie de până acum a fost momentul în care am realizat că pot face frenectomii laser (fără niciun pic de durere) bebeluşilor care nu se pot ataşa la sân sau copiilor mici care au mobilitate limitată a limbii.

De asemenea, am adus din SUA primul aparat de inhalosedare cu protoxid de azot şi oxigen şi am fost deschizător de drumuri în ceea ce priveşte abordarea şi managementul pacienţilor anxioşi.

Cele mai noi Articole
Proteza pentru deget
Proteza pentru deget
Anticonceptionalele si sarcina
Anticonceptionalele si sarcina
Chisturi ovariene
Chisturi ovariene
Masajul la bebelusi
Masajul la bebelusi
Nu am orgasm!
Nu am orgasm!

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.