Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Usturimi in timpul actului sexual

Buna, am si eu o problema. In decembrie mi-am inceput viata sexuala, dar inainte nu avem menstruatia regulata. Imediat dupa ce mi-am inceput viata sexuala, a inceput sa devina regulata, pe aceeasi data timp de 2 luni, dupa a inceput sa-si schimbe data, dupa 8 pe 14, 17. Acum 2 luni la fel a inceput sa-si schimbe iar data, iar luna trecuta nu mi-a venit , m-am speriat foarte tare, am facut un test care a fost negativ, iar imediat a 2-a zi , a venit. Acum, tinand cont de luna trecuta ma asteptam sa vina pe 21, dar nu s-a intamplat asta. Tin sa precizez ca am avut dureri tipice menstratiei si inca am…astept inca pentru ca si acum am dureri de burta. Inca nu am facut un test, ptr ca nu stiu daca este nevoie. Dar am avut si probleme cu urina, dureri la urinare. Am fost la doctor, am luat de 2 ori antibiotice, ultima data mi-au spus ca daca nu-mi trece si inca mai am deranjari sa merg sa fac un test si eu si partenerul meu. Am avut si niste senzatii destul de deranjante in timpul actului sexual si usturimi intr-un fel…sunt putin speriata, nu stiu ce sa fac. 

Întrebare pusă de: S. D.

Răspunsul specialistului

Usturimile asociate contactului sexual pot fi date de o iritatie locala, lipsa lubrefierii sau chiar de infectii urinare (cistita) sau infectii genitale cu transmitere sexuala. Daca antibioticul nu a avut efect, trebuie facute teste mai aprofundate pentru infectii, asa cum a recomandat si medicul la care ati apelat. Pe viitor, ar ajuta sa folositi prezervativ lubrefiat; veti scapa si de usturime, si de stresul unei sarcini sau noi infectii. Dereglarile menstruale nu au legatura cu aceste usturimi. Daca nu sunt decalaje mai mari de o saptamana, sunt considerate in limite normale.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...