Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Sângerări anale

Bună ziua! Sunt băiat, am 19 ani şi de ceva vreme, mai exact din luna Martie am observat sânge pe scaun şi pe hârtia igienică. Încă nu am fost la medic pentru că îmi este frică, am citit mai multe chestii pe net unde scria ca este o procedura numita endoscopie care constă în introducerea unui tub în anus ş.a.m.d. şi că este dureros.

Eu mai am probleme şi cu stomacul, sunt suspect de gastrotă încă din clasa a 9-a când aveam tulburări gastrice majore dar ţin să cred că asta s-a întâmplat din acuza stresului acumulat. Plus că mama mi-a povestit că străbunica mea a suferit de cancer la intestinul gros şi tare mă ca să nu fie vreo legătură între astea, adică să fie ceva moştenit de la ea.

Până acum am făcut 3 scaune cu sânge, prima data când am făcut M-am panicat enorm de mult vă daţi seama, plus că atunci a fost eliminată cea mai mare cantitate de sânge. (Eram stropit tot de sânge pe fund plua că tot scaunul era acoperit de acesta). A doua oară a fost acum cateva zile, cand am ieşit cu scaunul abia dupa 4 zile.. Ma gândea sa nu fie vreo consipatie (asta fiind miercurea trecută) iar a treia oară am facut azi.

De fiecare data cand am facut scaunul cu sânge, nu stiu cum sa explic dar S-a auzit un fel de pocnitură iar dupa am observat sângele. Sper ca ma puteţi ajuta cu vreun sfat. 

Întrebare pusă de: M. V.

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Medicina de Familie
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

In cazul tau,din ceea ce tu descrii, am inteles ca este vorba de emisii de sange rosu proaspat la fiecare scaun in ultima vreme si  alternind cu perioade de  constipatie,simptomatologie ce se  poate  asocia  cu o fisura anala (ceea  ce explica pocnitura pe care tu o auzi), hemoroizi (se pot fisura in timpul efortului de defecatie si de aceea sangele este rosu proaspat) sau polipoza  colonica (care necesita investigatii suplimentare) sau alte  boli  asociate  colonului sau rectului.

Este necesar sa mergi la un consult medical la gastroenterolog cu care  initial vei sta de vorba despre  simptomele pe care le prezinti si apoi  medicul iti va explica daca este  necesar sa faci si alte investigatii de  tipul celor  pe care le-ai mentionat mai sus.

Este foarte  importanta igiena locala dupa fiecare scaun ( sa te speli cu apa calduta si sapun). Evita excitantele de tipul cafea,alcool,ceai negru, bauturi acidulate, condimente, prajeli. La virsta ta afectiunile de tip malign(cancer) ale colonului (cum a avut strabunica ta) sunt extreme de rare, dar cu siguranta este necesar si zic eu chiar  obligatoriu un consult medical cit mai repede, deoarece emisiile dese de sange  in scaune pot duce la anemie, tulburari locale la nivelul rectului si altele.

Pana cand vei ajunge la consultul medical te sfatuiesc sa nu-ti administrezi singur nici un fel de medicamente; medicul specialist iti va recomanda tot ceea ce este necesar sa faci ca investigatii (nu neaparat rectosigmoidoscopie, cum ai citit tu pe net si te-ai speriat foarte tare) si iti va recomanda totodata tratamentul  adecvat.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Alina Teodoru
Administrare antibiotice
Am antibiotice prescrise pe 7 zile, am primit 3 zile complet si am avut o intrerupere de 24 de ore. Sa le mai primesc sau e prea
Dopurile de urechi sunt periculoase?
Am 17 ani si vreau sa folosesc niste dopuri de urechi normale. Voi utiliza aceste dopuri undeva la 5 ore incontinuu (40-50 min cu ele in urechi, dupa care voi avea pauze de 10-15 min). Sunt ...
Umflatura in spatele urechii
De curand i-a aparut tatalui meu o umflatura in spatele urechii. Aveti idee despre ce e vorba? Are si niste pete negre cenusii pe ea. Sau la ce medic ar trebui sa
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...