Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Sotia mea are o relatie cu un alt barbat

Buna ziua,

Am 33 de ani, sunt casatorit de 3 ani si stam impreuna de 7 ani, dar am si eu o problema. Suntem plecati din tara de 3 ani si de cind am ajuns aici au inceput si problemele cu sotia mea. Este adevarat ca ne vedem destul de rar din cauza locului de munca, de cele mai multe ori numai in pat, sotia mea lucreaza in restaurant lucreaza de dimineata si apoi seara de cele mai multe ori si la sfirsit de saptamina, cind ea venea acasa eu deja eram la somn, din cauza ca eu trebuia sa ma trezesc destul de devreme sa plec la lucru. Tot in acest timp mergeam destul de des in oras la cite o poveste si o bere cu un prieten pe care l-am cunoscut in tara repectiva (Italia) dar din cauza oboseli si pentru faptul ca eu trebuie sa ma trezesc la sase dimineata am evitat multe din serile respective, dar sotiei nu i-am interzis sa nu mearga avind incredere Mare in ea chiar si prietenul nostru (daca pot sa il mai numesc asa) normal daca nu pot eu cel putin sa se bucure ea de un pic de timp liber.

Problema este ca nu mai sunt prieteni, am aflat fara sa o urmaresc sau sa fac pe detectivu sau alte magari, se intoarce foarte tirziu, doar spre dimineata si de la bazinul de inot cu aceasi scuza,ca sa oprit la o bere in oras,(toata chestia asta dureaza de 3 ani) acasa cu mine se comporta normal, ne mai certam, este si normal parerea mea. Nu sunt eu un sot,amant bun la pat dar ma straduiesc si la final cu un pic de ajutor chiar si jucari sexuale aproape toate finalurile au un HAPPY AND pentru amindoi. Este adevarat ca eu termin destul de repede de aceea apelam de multe ori la jucari sexuale sau chiar alte mijloace, dar ne plac pina la urma si ne place sa incercam destul de multe lucruri noi.

Acum ar mai fi si a doua problema de care recunosc ca sunt si eu de vina: de multe ori doar ea incepea sau cerea sa mai facem dragoste, sex , a fost o perioada in care eu am neglijat-o destul,la inceput pentru ca nu gasisem loc de munca in Italia si eram stresat la inceputul perioadei, lucru pe care cred ca a impinso la asa ceva(sa ma insele cu prietenul respectiv). Am avut chiar si discutii serioase chiar sa ne despartim, dar discutind problema am zis ca inca mai merita sa incercam. Problema este ca ea continua sa se vada si acum cu persoana respectiva si sunt convins ca se vad pentru acelasi lucru (sex) nu numai o bere si o poveste, sau poate ii chiar dragoste la mijloc. Nu stiu ce sa fac, am devenit chiar gelos, cind merge in oras sau primeste un sms ma gindeesc doar la ei doi. Nu am discutat inca, dar doresc sa fac acest lucru, pentru ca cred si ma face sa cred ca mai este ceva intre noi, de aceea va cer sfatul sa stiu cum sa abordez subiectul,de unde sa incep si cum sa discut cu sotia mea.

Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi, sper doar ca am explicat destul de clar problema mea, tinind cont ca este prima data cind cer un ajutor la un specialist.
va multumesc

Întrebare pusă de: S. C.

Răspunsul specialistului

Specializare: Psihoterapeut

După cum spuneaţi problemele în căsnicie au început odată cu plecarea dvs din ţară. Probabil că amândoi v-aţi dorit să încercaţi să vă construiţi o viaţă mai bună în altă ţară dar nu aveaţi de unde să ştiţi ce înseamnă în plan emoţional şi afectiv emigrarea.

Adaptarea la o altă cultură decât cea în care ai crescut este un proces destul de dureros care presupune o capacitate de adaptare destul de mare. Totul este diferit, limba, obiceiurile, modul în care oamenii gândesc şi reacţionează. Iniţial diferenţele acestea  trezesc curiozitatea, amuzamentul dar şi spaima. Teama că veţi găsi sau nu de lucru, că veţi fi sau nu acceptaţi de ceilalţi, teama de eşec dar şi de pierdere a identităţii. Într-o asemenea circumstanţă apariţia unei persoane prietenoase este investită puternic. Este ca şi când înoţi, ai o crampă musculară şi cineva necunoscut îţi aruncă un colac de salvare. Dintr-o dată te simţi în siguranţă.

În privinţa relaţiilor intime de cuplu, respectiv viaţa sexuală dvs afirmaţi că „nu sunt eu un soţ, amant, destul de bun”. Aţi avut probleme în sfera aceasta şi acasă? Sau ele s-au acutizat odată cu plecarea dvs din ţară? Iar gândul că nu sunteţi destul de bun ca partener sexual vă poate afecta serios stima de sine şi starea de bine pe care o presupune un act sexual satisfăcător. Este greu să facem ceva bine dacă trăim în paralel cu sentimentul că nu suntem destul de buni sau pricepuţi. Sentimentul acestei neputinţe ar putea să vă genereze implicit şi senzaţia că soţia dvs va căuta un partener mai bun, pentru ca apoi să începeţi să vă simţiţi gelos şi să vă „gândiţi doar la ei doi”.

Poate că v-ar prinde mult mai bine o discuţie deschisă cu soţia dvs în care să-i puteţi împărtăşi care sunt preocupările şi grijile dvs. De fapt nu ştim dacă ea are sau nu o relaţie cu acel bărbat. In astfel de situaţii este mai util să vă gândiţi amândoi la ce anume vă doriţi pentru viitor, împreună sau separat.

Nu este atât de relevant dacă au avut sau nu o relaţie sau idilă, de multe ori, în circumstanţe similare de schimbare radicală a vieţii, relaţiile extra-conjugale au ca sursă mai degrabă nevoia de siguranţă decât ceea ce ne determină să împărţim viaţa cu altcineva.

Mulţumim frumos pentru mesaj. Este nevoie de mult curaj pentru a vorbi despre cele mai intime preocupări cu oameni pe care nu-i cunoşti dar, uneori, este şi mai greu să vorbim deschis cu cei de lângă noi.
Toate cele bune,
Petruta Gheorghe

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Petruţa Gheorghe
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...