Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nutritie

Cum pom sa-mi ajut adolescentul sa salabeasca? Cum sa-l motivez sa tina o dieta? Are 17 ani 1.80 m inaltime si aproximativ 110 kg. Am fost cu el la nutritionist si mi s-a spus ca el trebuie sa ia o decizie in acest sens. Am fost la psiholog si mi s-a spus acelasi lucru, ca mama ma simt foarte neputincioasa, imi doresc din suflet sa-l ajut imi asum responsabilitatea ca sunt vinovata si vreau din tot sufletul sa-l ajut, dar nu stiu cum. Refuza sa faca miscare, pana la 15 ani a facut sport :inot, tenis, baschet dar tot timpul a avut greutate mare.
 

Întrebare pusă de: Anca Somesfalean

Răspunsul specialistului

Stimata doamna,

Intr-adevar, asa este: baiatul dvs trebuie sa ia decizia sa slabeasca. Trebuie sa aiba dorinta sa se mobilizeze pentru a face ceva in acest sens. Altfel, orice i-ati spune dvs, se va lovi de indiferenta lui, mai ales ca este la o varsta in care “conflictele” cu cei din jur sunt la ordinea zilei. Trebuie sa incercati sa descoperiti ce anume l-ar putea motiva. La 17 ani s-ar putea sa nu-l impresioneze argumentele legate de sanatate, insa ar putea fi sensibilizat pe partea de aspect fizic. In acest moment rolul psihologului este mai important decat al meu, fiindca orice recomandari i-as face eu, daca nu respecta, este in zadar. Ati putea totusi sa il trimiteti la o consultatie la cabinetul meu, pentru ca am “talentul” sa conving oamenii sa se tina de un program de scadere in greutate.

Dr. Serban Damian

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...