Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

hpv

Am 22 de ani si in urma cu 3 ani am primit de la medicul ginecolog diagnosticul de ectopie mozaicata. am facut investigatii si s-a dovedit ca acest lucru s-a datorat unei infectii cu gardnerella. Am facut tratament cu ovule si dupa ERAD. In urma biopsiei totul a fost ok. Colul a ramas ectopic, dar s-a vindecat in mare parte. De atunci fac papanicolau in fiecare an si iese clasaII, si am fost la nenumarati medici care spun ca mai mult de atat nu se mai poate vindeca, eventual ar trebui sa fac un tratament cu laser. Am sa incerc si asta , dar inainte am mai facut un set de analize, care au iesit bine. In schimb mi-a iesit HPV High Risk pozitiv. Ce ma sfatuiti sa fac? Am prieten stabil de un an si ceva si nici unul dintre noi nu a avut vreodata negi vaginali sau alte probleme. Cum ar trebui sa procedam? Va rog sa ma ajutati. As vrea sa scap de stres.Este posibil sa fac cancer de col chiar daca tin sub supraveghere colul? Intreb acest lucru deoarece as vrea sa am un copil peste 3-4 ani. Va multumesc!

Întrebare pusă de: Cristina

Răspunsul specialistului

Pe scurt, infectia HPV abia descoperita, este posibil sa se vindece spontan in 6-12 luni. Prin urmare momentan ce ai de facut este tinerea sub observatie prin teste Pap si test HPV la fiecare 6 luni. Apoi, vazand si facand. HPV cu risc crescut nu are nicio legatura cu vegetatiile sau negii.

Detalii despre infectia HPV pe www.ginecologie.ro la link-ul
http://www.ginecologie-ro.com/www1/Default.aspx?&boliid=16&tabid=143

Raluca Hera

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...