Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Ganglioni măriţi, ameţeli şi uneori dureri de cap

Buna ziua. Totul a inceput în urmă cu 5 luni, după o răceală puternică cu o secreţie nazală de culoarea galbenă. De atunci au început să crească ganglionii pe partea dreaptă a gâtului. Uneori mă simt foarte obosit şi sunt ameţit. Mănânc normal, nu am febră şi nici frisoane. Până acum 2 săptămâni am avut dureri în zona tiroidei, sub marul lui Adam şi muşchii gâtului. Dar bănuiesc că se datorează stresului, pentru că am făcut analize pentru tiroida şi au ieşit bine.
Când am ajuns la spital, pentru că nu puteam respire, am facut radiografie la gât şi rezultatul a fost ganglioni activi partea dreaptă fără niciun risc. Am primit ibubrofen şi amoxacilina drept tratament pentru 10 zile. După numai 3 zile a început să mă doară şi urechea dreaptă. Este o durere surdă suportabila care vine si pleacă. Uneori sunt nervos fără motiv, mă doare şi pieptul.
Doctorul de familie mi-a recoltat in urmă cu 3 săptămâni o fiolă de sânge şi după câteva zile a spus că este totul ok. Nu mai ştiu ce să fac, mă tot trimit dintr-o parte în alta. Deja cred că am paranoia, mă gândesc că am cancer. Sau mai ştiu eu ce virus precum HIV, pentru că am citit pe internet şi am simptomele.
In timpul tratamentului cu amoxacilina au apărut câteva bubiţe pe limbă spre exterior şi au dispărut după 2-3 zile dar au apărut altele mai în spate aproape de amigdalita. Sunt mici şi roşii şi nu ştiu cum să explic senzaţia. Nu este nici usturime, nici durere. Parcă ar avea gust. Dati-mi, vă rog, o părere ce să fac sau ce poate fi. Mulţumesc!

Întrebare pusă de: Marian30

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Medicina de Familie
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

Buna ziua, recomandarea mea este sa mai faceti o consultatie la medicul de familie si sa-l rugati sa va dea un bilet de trimitere catre medicul specialist de boli infectioase care va face o anamneza corecta, un consult de specialitate si probabil va mai cere si cateva investigatii de laborator specifice si apoi va pune un diagnostic final recomandind si tratamentul adecvat.
Pt sperietura pe care o ai citind pe internet in legatura cu virusul HIV , acest virus poate fi testat din sange si se poate afla cu usurinta rezultatul. Ar fi simplu si comod daca internetul ar putea pune diagnostic, ar putea recomanda tratamente,toate acestea in lipsa unui consult clinic al medicului fie el de familie fie specialist, astfel incat te rog adreseaza-te medicului de boli infectioase care va rezolva si problema ta cu siguranta.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Alina Teodoru
Administrare antibiotice
Am antibiotice prescrise pe 7 zile, am primit 3 zile complet si am avut o intrerupere de 24 de ore. Sa le mai primesc sau e prea
Dopurile de urechi sunt periculoase?
Am 17 ani si vreau sa folosesc niste dopuri de urechi normale. Voi utiliza aceste dopuri undeva la 5 ore incontinuu (40-50 min cu ele in urechi, dupa care voi avea pauze de 10-15 min). Sunt ...
Umflatura in spatele urechii
De curand i-a aparut tatalui meu o umflatura in spatele urechii. Aveti idee despre ce e vorba? Are si niste pete negre cenusii pe ea. Sau la ce medic ar trebui sa
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...