Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Dureri puternice de cap, ameteala, tremur puternic de maini si picioare

Sarut mana! sunt student la o facultate din tara si sunt departe de locul meu natal.
De cateva zile, mai exact de 5 zile am inceput sa simt o durere foarte apasatoare in partea din spate a capului (in zona cerebelului), tin sa va spun ca am facut in urma cu 5 zile am facut dus cu apa rece iar seara dintr-o data am ametit in pragul usii, am simtit o durere insuportabila de cap localizata in zona cerebelului si cu un tremur puternic de maini si picioare!
M-a tinut cam 10 minute timp in care am luat un paracetamol. In acea seara nu am mai avut probleme dar urmatoarea zi la fel mi s-a intamplat si asa in fiecare zi.
Nu dureaza foarte mult durerea si am constatat ca apare doar cand depun efort!! ce se intampla?? imi puteti spune?? e posibil sa am tumora?? Vreau sa ma sfatuiti ce as putea face!! Va multumesc din suflet pentru timpul alocat !

Întrebare pusă de: morandy

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Medicina de Familie
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

In cazul tau, ca prima recomandare ar fi sa nu mai faci dusuri cu apa rece, ar fi bine sa folosesti apa calduta, daca nu suporti apa foarte calda. Posibil ca acele dureri mari de cap si ametelile sa fie in cadrul unei migrene (asa se numesc  durerile de cap repetitive si de intensitate mare pe care le descrii tu), migrene care au cauze multiple si de aceea trebuie investigate prin anamneza pacientului si prin consultul clinic..

Ar fi bine ca tensiunea arteriala sa fie masurata (daca ai tensiometru acasa iti poti masura TA atunci cind apar acele simptome) si desigur este nevoie sa ajungi la un consult la medicul de familie ,si daca nu ai aceasta posibilitate, atunci o programare la medicul specialist neurolog ar fi necesara.

Diagnosticul de tumora, care te sperie foarte tare, nu este prima alegere in cazul tau, pina sa ajungem la acest diagnostic sunt multe investigatii de facut, dar as sugera sa incepem cu primul pas, consultul la medicul de familie sau la neurolog  care iti vor recomanda o serie de investigatii  si tratament adecvat.

Pina atunci poti lua un antialgic care sa cupeze durerea, antialgic de tipul paracetamolului, antinevralgicului sau nurofenului, daca nu esti alergic la nici unul dintre aceste preparate, Sa nu consumi alcool, cafea, bauturi energizante, sa eviti efortul fizic prelungit si sa te odihnesti suficient pe timpul noptii 6-8 ore de somn.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Alina Teodoru
Administrare antibiotice
Am antibiotice prescrise pe 7 zile, am primit 3 zile complet si am avut o intrerupere de 24 de ore. Sa le mai primesc sau e prea
Dopurile de urechi sunt periculoase?
Am 17 ani si vreau sa folosesc niste dopuri de urechi normale. Voi utiliza aceste dopuri undeva la 5 ore incontinuu (40-50 min cu ele in urechi, dupa care voi avea pauze de 10-15 min). Sunt ...
Umflatura in spatele urechii
De curand i-a aparut tatalui meu o umflatura in spatele urechii. Aveti idee despre ce e vorba? Are si niste pete negre cenusii pe ea. Sau la ce medic ar trebui sa
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...