Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Am devenit foarte suspicioasa dupa ce am aflat ca iubitul m-a mintit

Buna ziua. Am o relatie de dragoste frumoasa, care dureaza de 2 ani si 9 luni. Dar de ceva timp (4-5luni) am o problema grava dupa parerea mea care ma macina rau. Am devenit foarte suspicioasa. Sunt chiar in faza in care vreau sa stiu cu cine vorbeste la telefon, ce a vorbit, de ce o suna atat de des pe o tipa in interes de serviciu…Ba chiar am avut si o discutie aprinsa atunci cand am vazut ca zambeste frumos nu pentru prima oara cu o tipa de la banca si l-am acuzat de asta, binenteles el a spus ca nu are nimic cu ea dar eu mi-am sustinut cu tarie parerea si ne-am certat. Totul a pornit de la un telefon cu ceva timp in urma ( 4-5 luni) cand l-am surprins sunand pe cineva si am intrebat si eu pe cine suna, a ezitat sa-mi raspuda si pana la urma mi-a zis ca pe mama lui. Eu am verificat telefonul si o sunase pe o fosta colega de facultate cu care ne intalnisem cu 2 zile in urma pe strada si facusera schimb de telefoane. De atunci nu ma mai pot linisti. Parca nu mai am aceeasi incredere in el si tot timpul am impresia ca-mi ascunde ceva, nu-mi spune mai nimic din ce face si mai mult decat atat se supara daca pun prea multe intrebari acuzandu-ma ca trebuie sa se justifice. In urma incidentului cu telefonul am discutat si mi-a zis sa stau linistita in privinta lui, dar eu nu pot. Am o teama tot timpul si o pata pe suflet. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat sa scap de acesta suspiciune sau sa-mi pot recapata increderea in el. Va multumesc.
 

Întrebare pusă de: Nicoleta Constantin

Răspunsul specialistului

Gelozia e boala grea ! Stiu ca ma repet, dar trebuie sa o fac. Persoanele geloase sunt persoane nesigure pe sine care se inchid singure intr-un cerc vicios din care cu greu reusesc sa iasa. Daca reusesc. Un lucru nu inteleg in astfel de cazuri : daca nu ai incredere in el/ea, daca nu te mai simti bine cu persoana din cauza suspiciunilor si neincrederii pe care ti le genereaza, de ce mai stai in acea relatie ? Doar pentru a vedea daca intr-adevar te inseala ? As putea afirma ca persoanele geloase sunt « sadomasochiste » deoarece il chinuie si pe partener cu suspiciuni, acuzatii si neincredere, se chinuie si pe ele insele insistand in relatia respectiva ! Ca sa revin la cazul tau, te intreb ce anume ar trebui sa faca partenerul tau pentru a te linisti ? Daca ai un rapuns la aceasta intrebare, te rog sa ii spui si lui ce are de facut si, poate, cine stie, veti reusi sa rezolvati problema. In alta ordine de idei, trebuie sa iti spun ca gelozia este doar un simptom al unor probleme de natura psihologica pe care tu le ai, simptom care se va manifesta, mai devreme sau mai tarziu, cu orice alt partener. Prin urmare, cel mai bine ar fi sa identifici si sa rezolvi cauzele care genereaza acest simptom numit gelozie. Si sa stii ca nu este chiar atat de complicat cum ar putea parea insa ai nevoie de un psiholog impreuna cu care sa lamuresti problema.

Iris Gogorici
 

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...