Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Chist ovarian

Buna seara, ma numesc Aida Cristina si va rog din suflet sa imi acordati cateva minutele. Luni in data de 3 februarie 2012 am ajuns de urgenta la spital in Bucuresti cu dureri foarte mari in partea dreapta jos. Am fost consultata de un medic chirurg, apendicita nu este. M-au trimis la ginecologie unde mi-a fost descoperit un chist ovarian de 4,5 cm. Pe loc mi-au facut analizele CA125 si CA8. Mi s-a recomandat Idometacin cu administrare rectala si No-spa doar pentru dureri.

Astazi am mers la spital pentru rezultatul analizelor care au iesit 32,8 , iar valoarea normala eracuprinsa intre 0-21. Doctorul m-a examinat din nou astazi, chistul a crescut cu 0,5 cm si mi-a spus sa continui cu aceleasi medicamente si cand voi avea menstruatie sa iau Karissa anticonceptionale si sa revin peste o luna. La un sfert de ora m-a sunat doctorul sa imi spuna sa revin marti pentru un nou control pentru ca este de parere ca este necesara interventia laparoscopica.

Am mai consultat un medic particular mi-a recomandat Augmentin, Ketonal si Aceclofen si cand imi va veni menstruatia anticonceptionale mai puternice, nepomenind nimic de operatie, iar apoi control din nou peste 3 luni. Va rog din suflet sa imi spuneti o parere a dumneavoastra. Ce credeti ca ar fi mai bine sa fac? Mi-e teama ca el va creste pana imi va veni menstrruatia ca sa pot incepe tratamentul cu anticonceptionale.

Întrebare pusă de: Aida

Răspunsul specialistului

Specializare: Medic specialist Obstetrica-Ginecologie
Clinica: MedLife - Hyperclinica Grivita si Hyperclinica Baneasa

Probabil  este un chist seros; la aceste dimensiuni nu este necesara interventia chirurgicala; aveti nevoie de o noua ecografie peste 2-3 luni daca nu va supara nimic atunci se decide conduita medicala.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC TITLURI QUALITY S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Gheorghe Gica
Prezervativ pus invers
Buna ziua. Este posibila sarcina daca inaintea actului sexual am pus prezervativul invers, dar apoi l-am scos si l-am pus
Anexita acuta dreapta
Buna ziua. Numele meu este Georgiana Baltaretu si va rog din suflet sa imi acordati cateva minute, daca se poate. In ultima perioada, am avut dureri in partea dreapta, iar la menstruatie am ...
Contactul sexual neprotejat inainte de avort poate afecta procedura?
Buna ziua. Am avut un contact sexual neprotejat si am programare pentru o intrerupere de sarcina. Acest lucru poate afecta procedura?
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...