Vulvoplastia sau frumusetea dusa pana in panzele albe

Vulva, spre exemplu, este unul dintre obiectivele recent intrate pe listele de “reconditionare” din cabinetele de chirurgie plastica.
  • Publicat:
Vulvoplastia sau frumusetea dusa pana in panzele albe
Vulvoplastia sau frumusetea dusa pana in panzele albe

Iti vine sa crezi sau nu, una dintre cele mai solicitate interventii estetice de pe continentul american este labioplastia. In combinatie cu rejuvenarea vaginala, aceasta umfla tot mai mult conturile plasticienilor de peste ocean.

Perfectiunea fizica spre care tinde lumea din tarile dezvoltate a creat terenul perfect dezvoltarii unei noi metehne: boala complexelor. Aceasta se pare ca a atins un stadiu atat de avansat, incat nu doar forma corpului, culoarea parului sau trasaturile fetei trebuie sa fie perfecte, dar si organe pentru care, in aparenta, nu exista standarde de frumusete caci stau mai mult acoperite.

Nasul, buzele, sanii si… vulva. Toate trebuie sa arate perfect!
Vulva, spre exemplu, este unul dintre obiectivele recent intrate pe listele de “reconditionare” din cabinetele de chirurgie plastica. Desi nu este tot atat de populara precum rinoplastia sau augmentarea mamara, vulvoplastia suscita tot mai mult interesul doamnelor cu posibilitati materiale din SUA si Canada.

Ce vor pacientele mai exact?
Cele mai multe femei care calca pragul cabinetelor medicale cer sa li se micsoreze labiile ori sa li se ingusteze vaginul largit dupa o nastere naturala.

Daca rejuvenarea vaginala are drept scop imbunatatirea functiei sexuale, nu se stie daca labioplastia aduce vreo imbunatatire reala, fie si in plan psihic. In aceste conditii, medicii sunt destul de circumspecti, avertizand ca interventiile cu pricina nu doar ca sunt aproape inutile, dar se numara si printre cele mai periculoase din sfera esteticului.

Pacientele se documenteaza pe Internet
Chiar daca nu avem prea multe informatii despre numarul operatiilor efectuate din pricina acordului de confidentialitate medic-pacient, un studiu Google dezvaluie ca browserele de cautare au inregistrat anul trecut 45.000 de cautari despre chirurgia cosmetica vaginala.

Exista insa si o serie de date neoficiale, care indica un numar de circa 400 de interventii in 2000 – 2001 si 800 in 2004 – 2005.

Vulvoplastia este o procedura chirurgicala prin care organul genital feminin se “remodeleaza” in asa fel incat sa creeze confort psihic si fizic pacientei. In aceasta categorie de interventii intra labioplastia, himenoplastia si vaginoplastia.

Labioplastia se refera la refacerea labiilor in caz ca sunt prea mici sau prea mari; vaginoplastia reprezinta redarea supletii musculaturii vaginale, pierdute dupa nasterea naturala; himenoplastia se refera la refacerea himenului rupt si reinstalarea virginitatii in plan fizic.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
E bine sa fac sex dupa sarcina?
E bine sa fac sex dupa sarcina?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”