Vesnicele probleme de lubrifiere

Viata ta sexuala nu merge chiar... unsa? Printre factorii care o ingreuneaza se numara preludiul grabit si/sau superficial, frica femeilor fata de sex si sexualitate
  • Publicat:
Vesnicele probleme de lubrifiere
Vesnicele probleme de lubrifiere

Care este pana la urma explicatia pentru o vesnica problema tipic feminina: lipsa lubrifierii? Sexpertii CSID, Iris Gogorici si Emilia Potenteu vin degraba cu explicatiile.

Este normal ca o femeie sa aiba in per­manenta probleme de lubrifiere? Dorinta nu e suficient de mare sau e o boala? Solutii exista?

Secretiile vaginale necesare lubrifierii au mai multe origini, iar cauzele insuficientei lubrifieri a vaginului pot fi atat de ordin fizic, cat si psiho-emo­tional. Astfel, putem acuza de acest inconvenient o toaleta vaginala agresiva, anumite faze ale ciclului menstrual, anticonceptionalele lauzia, menopauza.

Putem aminti inhibitia instalata dupa un numar de penetrari dureroase, preludiul grabit si/sau superficial, frica de sex si sexualitate, o vaginita de orice fel, stima de sine scazuta, conflicte in interiorul cuplului, dar mai ales un libido scazut.

Acum, pentru o posibila problema de natura hormonala, trebuie consultat un medic endocrinolog, pentru problemele de natura psiho-emotionala, o terapie potrivita este bine venita. Iar pentru cazurile de lubrifiere naturala insuficienta, exista lubrifianti speciali.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”