Unde da mama creste… riscul problemelor sexuale

Copiii care sunt palmuiti sau care sunt victime ale altor tipuri de pedepse corporale prezinta riscuri mari de a avea o viata sexuala cu probleme.
  • Publicat:
Unde da mama creste... riscul problemelor sexuale
Unde da mama creste... riscul problemelor sexuale

Copiii care sunt palmuiti sau care sunt victime ale altor tipuri de pedepse corporale prezinta riscuri mari de a avea o viata sexuala cu probleme, ca adolescenti ori adulti. Face din nou anuntul, de care s-a mai auzit, un profesor de la un laborator din New Hampshire.

Specialistul nostru a analizat rezultatele a 4 cercetari care au stabilit legatura dintre bataile aplicate de parinti si riscurile ca micutii sa sufere dupa ele de probleme sexuale. Mai exact, 3 probleme.

Copiii vor ajunge la un moment dat sa isi forteze verbal sau fizic un partener cu care ies, sa faca sex. Vor ajunge sa faca sex periculos, cum ar fi cel premarital fara prezervativ.

Vor ajunge sa faca sex masochist, adica sa le ceara partenerilor sa ii loveasca pentru ca asa se simt excitati. „Aceste rezultate, impreuna cu cele ale altor 100 de studii, sugereaza ca bataile primite in familie sunt cauzele violentei in relatii si ale problemelor mintale.

In America, cel putin, peste 90% dintre parinti isi lovesc copiii”, a declarat cercetatorul. Iar noi stim prea bine ca si in Romania e la fel. Prezentarea expertului ia apoi rand pe rand cele 3 probleme pomenite si aduce cifre extrem de ingrijoratoare.

Toate depind de o scala in 4 pasi a pedepsei corporale. Fiecare pas pe aceasta scala se traduce chiar si in zeci de procente in plus in ceea ce priveste riscul problemelor sexuale.

Procente alarmante

Sex cu forta: 29% dintre baieti si 21% dintre fete au fortat prin vorbe o alta persoana sa faca sex cu ei (esantion peste 14.000 studenti din 32 de tari). Fiecare pas in sus pe acea scala inseamna 33% in plus la probabilitatea de a forta fizic pe cineva la sex, in cazul barbatilor, si 27%, in cel al femeilor.

Sex riscant: 15% dintre acei studenti si 13% dintre studente au insistat sa faca sex fara prezervativ in ultimul an.

Dintre subiectii aflati pe prima si cea mai mica treapta a scalei 12,5% au vrut sex neprotejat.

Dintre cei aflati pe cea mai inalta, 25%. Sex masochist: 75% dintre studentii care au fost loviti deseori de parinti se declara excitati de sexul masochist. In jur de 40% dintre cei care nu au fost batuti de familie ar fi oarecum interesati de el.

Foto: RED DOT

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”