Un singur partener nu e de ajuns pentru tine?

Ti-ai dorit mereu sa ai mai mult de un partener si sa fii sincera cu ei in privinta asta? S-ar putea sa fii poliamora!
  • Publicat:
Un singur partener nu e de ajuns pentru tine?
no title

Ti-ai dorit mereu sa ai mai mult de un partener si sa fii sincera cu ei in privinta asta? S-ar putea sa fii poliamora!

Ce este poliamoria?
Poliamoria este un termen compus din cuvantul grecesc “poli” si din cuvantul latinesc ce desemneaza dragostea, “amor”. Prin urmare, poliamoria se refera la “dragostea pentru mai multi parteneri”. Aceasta dragoste poate sa fie sexuala, emotionala, spirituala sau combinatii intre acestea.

Un poliamorist este, prin urmare, o persoana necasatorita. Iar poliamoria nu inseamna nici un fel de abatere de la conceptul de fidelitate.

Valorile poliamoristului
Poliamoria se bazeaza pe onestitate si deschidere, iar valorile unui poliamorist sunt fidelitatea, loialitatea, respectul, increderea, demnitatea, sprijinul reciproc, comunicarea, negocierea si lipsa de posesivitate.

Ei insa isi imagineaza fidelitatea si loialitatea intr-un mod usor diferit fata de cei mai multi dintre noi, cei monogami. Gelozia, la randul ei, nu este considerata neaparat un semn de dragoste sau slabiciune morala.

Si nici nu este folosita ca o critica cum fac cei care nu inteleg poliamoria (si prin urmare nu iau in considerare respectul si comunicarea reciproca) cautand sa-si atraga partenerul intr-o relatie pentru care nu este inca pregatit.

Gelozia este doar o emotie care are nevoie de atentie, similara depresiei si trebuie explorata.

Cum e dragostea cu mai multi parteneri?
Unele relatii sunt bisexuale, in timp ce altele sunt monosexuale (adica exclusiv heterosexual sau homosexual). Poliamoria poate avea si o structura ierarhica. Aceasta distinge intre partenerul primar, secund etc. Statusul partenerului primar poate fi egal cu cel al unui cuplu casatorit.

Poliamoria nu are reguli, dar exista variatii diferite in ceea ce priveste numarul si sexul structurii, precum si in ceea ce priveste rezidenta partenerilor si diviziunea sarcinilor casnice. Unele relatii dureaza pentru o perioada destul de lunga, de unde pot rezulta si copii.

Poliamoristii spun ca de fapt oamenii nu sunt fiinte poligame sau monogame. Exista doar relatii poligame sau monogame. Prin urmare, totul depinde de intelegerea dintre toti cei implicati.

Avantaje si dezavantaje
Unul dintre principalele avantaje este diviziunea treburilor legate de ingrijirea copiilor nascuti in astfel de relatii. Alt beneficiu al unui asemenea stil de viata este repartizarea costurilor daca toata lumea traieste in aceeasi casa sau apartament.

Cea mai mare slabiciune este cu siguranta problema gasirii unor persoane care sa fie adepte ale acestui fel de a vedea lucrurile. Apoi, exista probleme in privinta legislatiei de reglementare a drepturilor de proprietate si de custodie a copiilor si asa mai departe.

Cum recunosti un poliamor?
Simbolul poliamoristilor este o inima rosie cu un semn albastru al infinitului. Un alt semn de recunoastere este papagalul.

Tu ce parere ai despre poliamorism?
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân