Tu esti dependenta de sex?

Potrivit specialistilor o mare parte din cei care sunt numiti dependenti de sex sunt de fapt persoane care isi doresc mai multe afectiune.
  • Publicat:
Tu esti dependenta de sex?
Tu esti dependenta de sex?

Dependenta de sex apare de cele mai multe ori asociata cu barbatii, care ne-au obisnuit cu inclinatiile catre pornografie si cu neputinta de a fi credinciosi unei singure femei. Insa nici femeile nu se lasa mai prejos, realitatea fiind ca din ce in ce mai multe isi recunosc dependenta.

Expertii sutin ca aproape o treime dintre cei care calca pragul sexologilor sunt femei. In America, femeile reprezinta circa 30% dintre pacientii care primesc tratament pentru dependenta de sex.

Publicatia Times din Marea Britanie atragea la un moment dat atentia ca pacientii cer de multe ori sfatul specialistului sa se trateze de alcoolism, depresii sau dependenta de droguri, insa adevarata cauza este dependenta  de sex.

Femeile aluneca pe panta degradarii pentru ca ajung in anumite momente sa nu mai poata face diferenta intre sentimentul de dragoste si poftele trupesti. Unii specialistii nu sunt insa de aceeasi parere.

Susan Cheever, autoarea lucrarii „Desire: Where Sex Meets Addiction” si dependenta de sex declarata, sustine ca afectiunea ar putea foarte bine numita “dependenta  de dragoste” – termen mai putin agresiv decat primul.

Altfel in ce categorie ar intra persoanele care se indragostesc in medie de cateva ori pe zi? Oare aceste persoane nu isi doresc sa faca sex cu persoanele de care se indragostesc?

Yvonne Fulbright, sexolog al Fox News, are o alta explicatie: adultii dependenti de alcool sau tutun prezinta manifestari fiziologie atunci cand sunt privati de obiectul dependentei: rata batailor de inima creste sau apare transpiratia.

Un dependent de sex, in schimb, nu prezinta acest tip de manifestari atunci cand nu are parte de suficiente partide amoroase. El este afectat, mai degraba, la nivel psihic, deci toate aceste dependente nu pot fi bagate in aceeasi categorie.

Tu cata importanta dai sexului? Testeaza-te sa afli daca esti dependenta de sex!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”