Te-am vazut, mi-ai placut. S-a intamplat in 8,2 secunde

Dragostea la prima vedere exista fara doar si poate, ne anunta cercetatorii dupa studiile lor. Din ultimul aflam ca ea apare daca exista contact vizual de cel putin 8 secunde. Dupa doar 4 spunem deja ca suntem „putin impresionati”...
  • Publicat:
Te-am vazut, mi-ai placut. S-a intamplat in 8,2 secunde
Te-am vazut, mi-ai placut. S-a intamplat in 8,2 secunde

Dragostea la prima vedere exista fara doar si poate, ne anunta cercetatorii dupa studiile lor. Din ultimul aflam ca ea apare daca exista contact vizual de cel putin 8 secunde. Dupa doar 4 spunem deja ca suntem „putin impresionati”. (Sper ca secundele in care ati citit introducerea ati indragit-o si acum continuati…)

Specialistii britanici au analizat, cu ajutorul ca­merelor video ascunse, miscarile ochilor in cazul a 115 studenti, in timp ce aces­tia purtau discutii cu actori sau actrite. Voluntarii au fost ru­gati, de asemenea, sa rea­li­zeze un clasament al atrac­ti­vitatii partenerilor de discutii.

Potrivit rezultatelor, un bar­bat priveste o femeie, in medie, timp de 8,2 secunde daca este atras de aceasta si mai putin de 4 secunde daca nu il intereseaza. Ei folosesc con­tac­tul vizual pentru a des­co­peri posibilele partenere po­tri­vite si fertile, sunt de pa­rere cercetatorii.

Cat despre ele, s-a observat ca timpul dedicat de femei pentru a privi barbatii cu care au intrat in contact nu difera in functie de atractivitatea lor. A venit si explicatia expertilor: nu doresc sa atraga atentia foarte tare, din cauza unei temeri subconstiente de sarcini nedorite. Studiul cu pricina e doar cel mai recent dintr-o lunga serie…

Avem in gene dragostea la prima vedere

Sustine o alta cercetare fa­cu­ta la Universitatea Cornell. Nu pe oameni, ci pe mus­cu­litele de fructe, iar rezultatele valabile in cazul lor sunt va­la­bile si in cazul nostru, ne dau de inteles medicii care s-au ocupat de experiment.

Fe­me­lele studiate pot „mirosi” ce masculi sunt compatibili din punct de vedere genetic cu ele si cu care dintre ei vor face mai multe oua dupa im­pe­re­chere. Astfel, „judeca” un po­­sibil partener din prima cli­pa in care il intalnesc si reac­tio­neaza biologic ca sa isi creas­ca sansele de a avea urmasi „reusiti”.

„O puteti numi dra­goste la prima intalnire. Fe­me­lele simt exact ce masculi le sunt mai potriviti (un factor ce tine de genetica) si le ras­pund mai bine decat celor­lalti”, explica cercetatorii.

Care adau­ga si ca „este foarte posibil ca teoria sa fie valabila si in ca­zul oamenilor – femeile sa sim­ta cu ce barbati se potrivesc mai bine genetic vorbind, iar corpurile lor sa reactioneze astfel incat sa isi creasca sansele unei relatii.”

Din Ohio vine un alt studiu care sustine dragostea la pri­ma vedere si din care aflam ca oamenii decid in primele mi­nu­te ale unei intalniri ce fel de relatie vor cu persoana res­pec­tiva. 164 de studenti au pus umarul la rezultate.

S-au in­tal­nit cu cineva pentru prima oa­ra, unii pentru 3 minute, altii pentru 6, altii pentru 10. Apoi au trecut la completat ches­tio­nare. Una dintre intrebari se re­ferea chiar la faptul unei po­si­bile relatii amoroase. Dupa 9 saptamani, cercetatorii i-au intrebat de sanatate si de… iu­bire. Cei care spuneau ca sunt sanse sa apara „ceva”, chiar erau aproape de o rela­tie cu acea persoana. Si cine stie unde au ajuns acum…

 

Ce face sexul (Si) mai bun?

Cu atatea sondaje in care muritorii se declara morti de plictiseala in dormitor sau chiar morti de-a binelea din punct de vedere al vietii sexuale, nu-i de mirare ca intrebarea din titlu ii macina pe cei care se ocupa de tot soiul de studii. Ultimele dati au vorbit despre cat de bine fac vietii sexuale voluntariatul, fanteziile si creativitatea.

Creativitatea si sexul

Creativitatea poate fi un avantaj in acti­vi­tatea sexuala, daca ne luam dupa un stu­diu care explica astfel si de ce multi ar­tisti faimosi in istorie erau afemeiati notorii. Cercetarea arata ca artistii de profesie si poetii au de 2 ori mai multe partenere de sex decat cei „non-creativi”.

Potrivit re­zul­tatelor, primii au spus in timpul cer­ce­tarii ca au avut intre 4 si 10 partenere de la varsta de 18 ani, in comparatie cu 3, cate au avut in medie, ceilalti. Iar numarul fe­me­ilor creste proportional cu cel al ac­ti­vi­tatilor de creatie in care este implicata o persoana. 425 de britanici – femei si bar­bati – au participat la studiul cu pricina.

Fanteziile ajuta

Cercetatorii spanioli merg pana intr-acolo incat le numesc „vitale” pentru o viata se­xuala buna. In opinia lor nu doar ca ma­resc dorinta atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, ci si scad riscurile unor dis­functii sexuale. Ne spun cu aceasta oca­zie si ca e important sa intelegem ca sexul, in special intr-o relatie de durata, este mental, si ca, trebuie sa „condimentam” lucrurile.

Voluntar? Sex extraordinar!…

Concluzia s-a tras la Londra chiar de catre o organizatie de voluntariat de top, care a comandat un studiu. Din el aflam ca 1 din 5 oameni crede cu tarie ca daca isi face timp pentru o cauza nobila acest lucru il va ajuta sa isi imbunatateasca viata intima.

Dintre toti voluntarii cu varste intre 18 si 24 de ani participanti la cercetare, aproape 20% au bifat pe chestionar casuta din dreptul „viata mea sexuala e mai buna”.

O patrime dintre ei au mai declarat si ca voluntariatul i-a ajutat sa slabeasca, in vreme ce aproape jumatate au spus ca acest lucru le-a imbunatatit starea psihica si cea fizica. Se simteau mai putin deprimati, mai putin stresati si consumau mult mai putin alcool si tutun.

Oricum, declaratiile lor n-au facut decat sa confirme alte studii care faceau aceasta legatura intre voluntariat si activitatea sexuala.

Citeste si Ne indragostim de fizic, de caracter sau de banii partenerului?
Sex sau dragoste

Foto: PHOTOLAND

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Forum sex: Sexul, o neplacere
Forum sex: Sexul, o neplacere
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”