Soarele influenţează viaţa sexuală! Iată ce se întâmplă cu hormonii noştri

Să se dezgolească trupurile cât mai tare, să-nceapă vacanţele în care nu există altă grijă decât să facem din fiecare seară una perfectă în dormitor (sau nu neapărat acolo), să se aprindă toate călcâiele, să se revizuiască toate replicile de agăţat, să-nceapă vara, anotimpul iubirii intense!
  • Publicat:
Soarele influenţează viaţa sexuală! Iată ce se întâmplă cu hormonii noştri

Să se dezgolească trupurile cât mai tare, să-nceapă vacanţele în care nu există altă grijă decât să facem din fiecare seară una perfectă în dormitor (sau nu neapărat acolo), să se aprindă toate călcâiele, să se revizuiască toate replicile de agăţat, să-nceapă vara, anotimpul iubirii intense!

În iulie-august brusc ne redescoperim partenerul. Ştiu, o să îmi spuneţi că nu este şi cazul vostru, şi că vă preocupaţi de fierbintele mers al relaţiei cât e anul de lung. Excelent.

Dar ştiţi vorba aceea nu aduce anul, ce aduce ceasul? Ei, pentru viaţa intimă sunt convinsă că nu aduc cele 12 luni cât aduc ceasurile de vacanţă.

Chit că suntem mereu „vigilenţi” şi ne dedicăm suflet şi trup celui de lângă noi, indiferent cât de prinşi suntem cu treburile de zi cu zi, vara tot ne aduce o atmosferă mai încinsă şi mult mai interesantă în aşternuturi. Cunosc doamne şi domnişoare care pot spune cu mâna pe inimă că relaţiile lor sunt minunate cu adevărat doar în concedii. Îndeosebi acesta pentru care ne pregătim acum. Nu sună prea bine, însă este realitatea multor cupluri.

Deschideţi poarta soarelui!

„În general libidoul uman, se modifică în funcţie de anotimp, creşte odată cu gradele din termometru şi este semnificativ mai ridicat în zonele calde ale globului. Dovadă stă numărul mare de naşteri din lunile aprilie şi mai, evident procreate în lunile iulie şi august”, ne spune psihoterapeutul Emilia Potenteu. „Evident, există şi explicaţii pentru aceste diferenţe, resimţite de fiecare dintre noi.

În primul rând, lumina şi căldura solară au acţiune benefică asupra activităţii cerebrale şi hormonale răspunzătoare de sexualitatea noastră. Expunerea îndelungată la soare, creşte activitatea hormonilor responsabili de menţinerea unei vieţi sexuale active – serotonina şi testeronul – şi, totodată inhibă secreţia melatoninei, care determină manifestarea somnolenţei.

Terapia solară este parte integrantă din procesul de vindecare a persoanelor cu probleme sexuale. Expunerea prelungită la lumină ajută la creşterea moralului, favorizând dorinţa sexuală„, adaugă ea. Iată aşadar şi explicaţiile pentru care ne-am dori să nu se mai termine vara cu dorinţele ei tot mai aprinse.

Atracţia sexuală creşte, creşte, creşte

Şi nu numai graţie soarelui care ne stimulează diverşii hormoni. „Relaxarea, concediile, preocuparea pentru aspectul fizic, pierderea câtorva kilograme, o piele bronzată, vestimentaţia tentantă, o alimentaţie mai sănătoasă, consumul crescut de bere, toate aceste ingrediente ne “conduc pe val”.

De asemenea, prin transpiraţie, corpul uman eliberează o cantitate importantă de feromoni, ceea ce potenţează atracţia sexuală dintre parteneri„, ne lămureşte psihoterapeutul nostru.

„Din punct de vedere psihologic, ne programăm pentru sezonul estival, dezvoltăm aşteptări pozitive, naştem dorinţe de aventură şi chiar ne vizualizăm în poveşti pasionale şi vestimentaţii sexy. În special, femeile visează la rochii romantice sau lenjerii, la piele fermă şi bronzată, iar odată programate, expectaţiile tind să devină realitate şi ne angrenează într-un proces psihic şi hormonal propice libertăţii şi dezinhibării sexuale.

Nu ne rămâne decât să savurăm cât putem de tare „procesul” şi să încercăm să îl prelungim cât ne ţin puterile. Desigur, nu uitaţi că vacanţa de vară e un bun prilej să ne revigorăm relaţia, în general, nu doar partea ei sexuală, şi, de ce nu, să bifăm toate promisiunile acelea pe care ni le-am făcut nouă şi partenerului, pe 1 ianuarie.

Să fim mai înţelegători, să ascultăm mai mult, să ne certăm mai rar, să nu mai cerem imposibilul de la celălalt, în fine, ştiţi voi mai bine. O vară memorabilă, cu amintiri deocheate vă doresc!

Atenţionări „de sezon”

Nu încerc să stric toată distracţia cu avertismentele mele, dar e mai bine să le trecem în revistă acum (şi la propriu şi la figurat) decât să ne văităm peste câteva luni că am fi putut avea mai multă grijă. Aşadar, nu care cumva să vă ia valul şi să uitaţi de protecţie. Chit că sunteţi într-o relaţie stabilă, chit că vă doriţi aventurici de-o vară, trebuie să vă stea mintea la metode de protecţie.

Grijă mare dacă aţi ales prezervativul şi aveţi de gând să încercaţi sexul în piscină/mare/jacuzzi în această vară. Companiile producătoare nu îşi testează prezervativele pentru astfel de condiţii şi chit că mesajul general este că sarea din mare nu afectează materialul din care sunt fabricate, însă clorul şi alte substanţe din piscine pot… complica lucrurile, nu se ştie niciodată, aşa că nu riscaţi inutil.

Da, nu sună sexy deloc, dar aveţi grijă şi la bacterii când vine vorba de sex în apă sau pe plajă. Studiile arată că numărul infecţiilor creşte cu 17% cu fiecare 10 grade Celsius care se adaugă temperaturii. Iar în cazul în care vreţi ca această vară să fie cea în care vă concepeţi urmaşul, atunci viitorul tată ar trebui să evite băile în jacuzzi şi înotul îndelungat în apa cu o temperatură mai mare decât cea a corpului lui. Dăunează spermei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân