Virginitatea, intre motiv de mandrie si rasul lumii

Ce ar fi crezut si apoi boscorodit, desigur, strabunica mea – femeie de cinste, care se mandrea cu scena cearsafului dupa nunta cu barbatul langa care a ramas de la 18 ani pana la 93 – despre fetele secolului XXI care posteaza anunturi de scos la licitatie prima noapte de amor.
  • Publicat:
Virginitatea, intre motiv de mandrie si rasul lumii
Virginitatea, intre motiv de mandrie si rasul lumii

Pentru fratiorul meu nu sunt deloc cool, daca ne referim la momentul pierderii fecioriei (ce cuvant deloc trendy…). Pai la varsta la care eu imi traiam primele clipe de intimitate cu un tanar domn, el are deja insemnate intr-o agenda destule fete, de la diverse etaje ale liceului. Demodata de mine analizeaza subiectul.

M-am intrebat intens in perioada in care toata lumea se inflamase pe tema virginitatilor scoase la vanzare ce ar fi crezut si apoi boscorodit, desigur, strabunica mea – femeie de cinste, care se mandrea cu scena cearsafului dupa nunta cu barbatul langa care a ramas de la 18 ani pana la 93 – despre fetele secolului XXI care posteaza anunturi de scos la licitatie prima noapte de amor.

Inclusiv o tanara din Caracal intrase in aceasta isterie atunci, daca imi aduc bine aminte, pe motiv ca are nevoie de bani sa isi achite studiile si isi pune la bataie himenul pentru 50 de mii de euro. N-am urmarit cu atentie, nu stiu daca a fost final fericit, iar duduia a fost transformata intr-o vedeta a ziarelor prea colorate, eventual cu poze demonstrative, ca-n experienta strabunicii…

Ii veti da probabil dreptate fratelui meu, dar si sprancenele mele de persoana depasita s-au ridicat cand am auzit pici si pustoaice vorbind despre noaptea cea mare. Este cat se poate de clar, si pana la urma normal, sa fim, noi generatiile, din filme diferite. Dar uneori ma simt dintr-un musical cu rochii crete si nasturi pana la nas, iar pe nerabdatorii adolescenti ii simt din filme pe care Consiliul National al Audiovizualului cere bulina cu 18 in mijloc.

Povesti de adormit copiii… dupa sex

Ar fi interesant de vazut cu cate perechi de ochi ar privi generatia „pe repede inainte” persoana care i-ar vorbi despre cum fetele de pe vremuri se pastrau pentru un unic barbat (preferabil mult mai in varsta) si nu stiau ce este aceea placere carnala pana cand un preot nu le spunea taina cununiei, despre cum baietii plangeau in pumni ca au convins o fata sa le cedeze pentru ca legi scrise sau nescrise ii obligau sa o ia de soata in secunda doi de cand doctorul confirma embrionul (au existat si procese care au condamnat nesabuitii la plata unor despagubiri care sa le taie erectiile o vreme), despre cum in Sudan, de exemplu, fetele sunt date din timpul pubertatii unor barbati care le verifica manual daca sunt sau nu neprihanite.

„In trecut, femeii nu i se acorda creditul dorintei sexuale. Misiunea ei era aceea de a fi disponibila, de a-l multumi pe barbat, indiferent de dorinta ori de satisfactia ei. Mai mult decat atat, virginitatea era considerata ofranda adusa barbatului. Ultimele doua decenii au fost martore ale unor schimbari dramatice. Barbatul a inteles importanta contributiei active a femeii in actul sexual, in primul rand ca beneficiu secundar adus propriei placeri.

O femeie activa si implinita sexual ofera barbatului satisfactie, stima de sine si echilibru emotional, iar in felul acesta virginitatea si-a pierdut din valoare. Implicit, barbatii au inceput sa-si doreasca partenere initiate in actul sexual, chiar si pentru relatiile serioase, intelegand avantajele pe termen lung ale acestui aspect. Omul nu este cea mai monogama fiinta terestra, iar o partenera care si-a satisfacut parte din curiozitatile sexuale, este mai predispusa sa ramana in relatie, fara a fi atrasa de alte >…”, ne explica psihoterapeutul Emilia Potenteu.

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”