Topul celor mai eficiente alimente afrodisiace

capsaicina, o substanţa care stimuleaza terminaţiile nervoase si accelereaza pulsul, este responsabila pentru senzaţia de "fierbinteala" cauzata de ardeii iuti.
  • Publicat:
Topul celor mai eficiente alimente afrodisiace

Aroma migdalelor, simbol al fertilitatii, stimuleaza pasiunea unei femei, avocadoul creste, prin vitamina B6, productia de hormoni masculini in organism, sparanghelul, cu a lui vitamina E, stimuleaza hormonii implicati in atractia sexuala, iar rucolei i s-a dus vestea de afrodisiaca inca din antichitate.

Sfantul Valentin este doar odata pe an si trece repede, insa cinele romantice trebuie sa ramana, iar noi ne putem inspira din sfaturile oferite de medicul Luigi Gratton, vicepresedintele Lutrition Education in cadrul companiei Herbalife şi membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc”, derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles.

„Oamenii au fost interesaţi de alimentele cu efecte afrodisiace inca de pe vremea Afroditei, zeita iubirii, care a iesit din mare pe o stridie, dand apoi nastere lui Eros. Dar dincolo de mitologie, teste stiintifice arata ca exista anumite arome care pot avea ca rezultat mai mult de un simplu efect de satietate”, a declarat el. Luati-va asadar notite cu alte „alimente ale dragostei”.

Ardei iute: capsaicina, o substanţa care stimuleaza terminaţiile nervoase si accelereaza pulsul, este responsabila pentru senzaţia de „fierbinteala” cauzata de ardeii iuti. Se pare ca acest aliment afrodisiac are rol important in eliberarea endorfinelor, care produc senzatia de placere. Unii cercetatori cred ca acest fenomen se petrece si in cazul altor alimente „fierbinti” (iuti), precum usturoiul si piperul.

Ciocolata: contine un stimulent numit feniletilamina, care induce o stare de bine si de visare similara celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred ca ciocolata contine substante care influenteaza transmiterile neurologice de la nivelul creierului si o substanta similara cu cofeina, numita teomobrina, un excitant al sistemului nervos si un stimulent al miocardului.

Miere: este o sursa de bor, un mineral care ajuta la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat in fericirea, sanatatea si satisfactia sexuala a femeilor. Studiile arata ca acest mineral poate, de asemenea, sa ridice nivelul de testosteron din sange, hormon responsabil pentru atractia sexuala atat la femei, cat si la barbati.

Stridii: sunt bogate in zinc, mineral necesar pentru sinteza testosteronului. Acest hormon masculin contribuie si la cresterea libidoului la femei.

Ghimbir: radacina de ghimbir poate fi consumata cruda sau ca un condiment pentru diferite fripturi. Stimuleaza circulatia sangelui, contribuind astfel la cresterea apetitului sexual.

Nucsoara: femeile din China cred ca nucsoara este un afrodisiac ce creste si fertilitatea.

Busuioc: se pare ca busuiocul stimuleaza atractia sexuala si fertilitatea. Se crede, de asemenea, ca aceasta planta poate induce starea de buna dispozitie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Iubiţi-vă mult de Dragobete!
Iubiţi-vă mult de Dragobete!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: