Tinerii nu recunosc ca au boli venerice, de rusine!

21% dintre barbatii chestionati declara ca nu si-ar anunta partenera ca sufera de vreo boala venerica si ar continua sa intretina raporturi sexuale neprotejate
  • Publicat:
Tinerii nu recunosc ca au boli venerice, de rusine!
De rusine, tinerii nu recunosc ca au boli venerice

Inconstienti! Tinerii isi pun reciproc sanatatea in pericol pentru ca le este mult prea rusine sa vorbeasca cu partenerii lor despre bolile venerice de care sufera, se arata intr-un studiu efectuat recent pe teritoriul Marii Britanii.

Intrebati ce ar face daca ar afla ca sunt infectati cu Chlamydia (infectie transmisibila pe cale sexuala), 16% dintre tinerii chestionati, avand varsta pana in 25 de ani, au raspuns ca nu si-ar anunta partenerul nici in ruptul capului, in timp ce 19% sustin ca nu stiu sigur ce ar face intr-o astfel de situatie.

Din datele culese reiese ca mai ales barbatii sunt cei care pastreaza tacerea – 21% dintre cei care au participat la studiu nu si-ar anunta partenera si ar continua sa intretina raporturi sexuale cu aceasta, iar 29% au spus ca nu ar discuta nici macar cu o fosta partenera despre riscul de a contacta Chlamydia la care s-a supus fara sa stie.

Cu toate ca sunt activi din punct de vedere sexual si au ajuns la un anumit nivel de intimitate cu partenerul, tinerii chestionati sustin ca rusinea este cea care ii impiedica sa vorbeasca despre bolile venerice de care sufera.

Mai grav este ca 64% dintre acestia au avut contact intim neprotejat in ultimele sase luni fara sa puna macar o intrebare partenerului cu privire la istoricul sau sexual. Aproape o jumatate dintre ei (47%), barbati si femei, au recunoscut ca rusinea este principalul motiv pentru care nu i-ar dezvalui partenerului ca sunt infectati cu Chlamydia.

In Marea Britanie, rata persoanelor cu varsta sub 25 de ani care sunt infectate cu Chlamydia este de 1 la 10.

Afla aici mai multe despre Chlamydia.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Contraceptia sub forma de inel
Contraceptia sub forma de inel
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân