Tentaţia Swing – care sunt riscurile acestei practici sexuale

Aş vrea să ştiu care sunt pericolele frecventării unui club de swingerşi. Mă refer la pericolele pentru relaţie – partenera pare destul de deschisă, dar aş dori să am idee la ce să mă aştept, adică punctele vulnerabile în momentul unui astfel de pas.
Tentaţia Swing - care sunt riscurile acestei practici sexuale

Cluburile de swing apărute şi în România trezesc curiozităţi. Cu ce riscuri vine oferta lor vrea să ştie un cititor. Emilia Potenteu îi răspunde.

Aş vrea să ştiu care sunt pericolele frecventării unui club de swingerşi. Mă refer la pericolele pentru relaţie – partenera pare destul de deschisă, dar aş dori să am idee la ce să mă aştept, adică punctele vulnerabile în momentul unui astfel de pas.

Emilia Potenteu: Cuplurile care aleg să practice swing-ul vor în principal să iasă din rutină şi să-şi stimuleze viaţa sexuală. Poate fi un mod interesant de a petrece timpul liber, precum şi un alt fel de descoperire a partenerului.

Un cuplu care încearcă aceste experienţe trebuie să fie sudat, să-şi identifice exact motivul acestei necesităţi şi să stabilească clar “regulile” jocului. A fi swinger nu înseamnă neapărat a fi mai sexual, mai experimentat, mai bun.

Ne putem descoperi propria sexualitate şi putem experimenta infinit, fără a folosi astfel de artificii. Riscurile la care se expune cuplul, într-o astfel de experienţă, sunt atât de natură psihică, cât şi fizică.

S-a constatat că swingerii sunt purtători de BTS-uri mai frecvent decât prostituatele, homosexualii sau travestiţii, odată pentru că sunt comunităţi ascunse, neurmărite de vreun sistem medical şi apoi pentru că folosirea prezervativelor este mai redusă, deoarece se pleacă de la ideea că majoritatea sunt membrii unei familii, deci curaţi, sănătoşi, chiar părinţi, cu analizele la zi.

Pe de altă parte, de multe ori, în căutarea fericirii sfârşim în tristeţe şi durere, deoarece plăcerea este perisabilă, pasageră, şi are întotdeauna un preţ pe măsură. Oricât de deschişi şi neconvenţionali am fi, o astfel de experienţă va schimba pentru totdeauna dinamica de cuplu şi percepţia asupra partenerului nostru.
 

Trebuie subliniat faptul că swing-ul nu este potrivit pentru orice cuplu atins de monotonie, nu este un panaceu pentru cuplul disfuncţional şi nici o soluţie de rezolvare a incompatibilităţilor dintre parteneri.

De asemenea, swing-ul poate naşte frustrări şi feedback-uri greu de dus atât sexual, cât şi emoţional.
 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân