Tehnici sexuale: pe cea a discordiei ati incercat-o?

Actul sexual este un dans in doi si de aceea cand unul dintre parteneri “oboseste”, este randul celuilalt sa preia initiativa. Putem afirma ca asa numita “tehnica” are o importanta insignifianta in reusita actului sexual.
Tehnici sexuale: pe cea a discordiei ati incercat-o?
Tehnici sexuale: pe cea a discordiei ati incercat-o?

Tehnica partenerului in momentele intime lasa de dorit – se plange o domnisoara, care nu este insa dispusa sa preia fraiele in dormitor. Plangerea cititoarei noastre a ajuns la psihologul de serviciu, Emilia Potenteu.

„Am o problema cu tehnica iubitului meu de a face dragoste. Este foarte mecanic, deloc inventiv si ii pot ghici mereu urmatoarele miscari. Eu sunt neexperimentata (desi am 25 de ani) si nu as putea prelua initiativa, insa simt ca asa nu se mai poate. Ce ar trebui facut? Cum sa abordez subiectul acesta delicat?”

Atunci cand „nu se mai poate”, trebuie schimbat sau adus ceva nou in cuplu si nimeni nu stie mai bine decat noi insene, care sunt nevoile si preferintele personale. A astepta, exclusiv de la partener, rezolvarea acestora, fara a le comunica macar, sau a-l ghida intr-un fel sau altul, ascunzandu-ne sub scuza „neexperimentarii” este o alegere gresita!

Abordarea trebuie sa fie cat se poate de naturala, de preferat verbala. Iar daca exista dificultati de exprimare si confesiune (totusi, nejustificate intr-o relatie functionala), cu siguranta limbajul trupului poate fi extrem de eficient pentru inlesnirea comunicarii.

Emilia Potenteu: „Actul sexual este un dans in doi si de aceea cand unul dintre parteneri „oboseste”, este randul celuilalt sa preia initiativa. Putem afirma ca asa numita „tehnica” are o importanta insignifianta in reusita actului sexual.

Mult mai importante sunt alte ingrediente: implicarea, fizica (prin mangaieri, saruturi, stimulare orala si atingerea zonelor erogene), cat si mentala, prin detasarea de cotidian si problemele de zi cu zi si implicarea imaginatiei in experimentarea de pozitii noi, de catre ambii parteneri.”

Citeste si: Tehnici sexuale carora nici un barbat nu le poate rezista

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: