Te-am văzut mi-ai plăcut, ce rămâne de făcut…

L-ai văzut, te-a văzut şi îţi place/te place. Cum să-l (s-o) faci să înţeleagă faptul că eşti interesat(ă) de el (ea) fără să-l (s-o) laşi să plece sau... fără să-l (s-o) alungi prin comportamentul tău?
  • Publicat:
Te-am văzut mi-ai plăcut, ce rămâne de făcut...

L-ai văzut, te-a văzut şi îţi place/te place. Cum să-l (s-o) faci să înţeleagă faptul că eşti interesat(ă) de el (ea) fără să-l (s-o) laşi să plece sau… fără să-l (s-o) alungi prin comportamentul tău?

Cu ceva vreme în urmă, era de neconceput ca o femeie să facă avansuri unui bărbat. Acum, unele dintre reprezentantele sexului frumos fac pasul hotărâtor. Dar a face avansuri nu înseamnă în mod obligatoriu a face o propunere directă. Faza de apropiere este importantă. În primul rând, trebuie să arăţi că eşti interesat(ă) de respectiva persoană. Cum? De exemplu, invitând-o să beţi ceva, susţine Cecile Carnoy în „ABC-ul sexualităţii”.

Exprimarea nonverbală

Chiar dacă suntem convinşi că ne cunoaştem şi că suntem în stare să ne controlăm, mimica şi gesturile noastre ne trădează. Dialogul poate să fie politicos şi formal, în vreme ce corpul lansează semnale mai mult sau mai puţin discrete: priviri insistente, mişcări ale buzelor, corp împins înainte, joc de picioare, zâmbet… De asemenea, şi mişcările mâinilor, ale capului, ale părului sunt importante în manevrele de apropiere. Braţele încrucişate pe piept reprezintă un semn de închidere. Mâinile întinse înainte dovedesc un mare interes pentru persoana căreia te adresezi. La fel, fără a invada teritoriul celuilalt, va trebui să stai destul de aproape de el (ea) la o distanţă de 30-60 cm. Depărtarea fizică exprimă o dorinţă de… a păstra distanţa.

Atingerea

Apăsarea cu mâna sau cu degetul, atingerea uşoară a antebraţului, mâna pusă pe umăr într-un mod fals amical sau chiar atingerea uşoară a sânilor sau a feselor sunt semnale tulburătoare, dar care au meritul de a fi clare. Fii atent să nu abuzezi de ele, pentru a nu-l îngrozi pe potenţialul partener.

Exprimarea verbală

Trebuie să o faci pe cealaltă persoană să înţeleagă că eşti interesat(ă) de ea, fără a insista prea mult, şi aceasta din 2 motive:

• Rişti să o sperii;
• Rişti să nu te mai considere deloc fermecător/fermecătoare dacă te arăţi prea interesat(ă). Ideal este să păstrezi o doză de mister, iar din când în când să fii puţin distant(ă), pentru a menţine dorinţa vie.

Fă-i complimente în legătură cu ţinuta vestimentară, admiră-i felul în care arată, culoarea ochilor, simţul umorului etc. E mult mai bine aşa decât să treci rapid la propuneri sexuale prea directe sau să te dovedeşti prea îndrăzneţ/îndrăzneaţă.

Cum se răspunde la avansuri

Unele semne te fac să înţelegi că avansurile tale au succes. Acestea sunt, printre altele:

• Pupilele dilatate;
• Suspinele, mâinile umede, bătăile accelerate ale inimii;
• Corpul (sau bustul, dacă stai pe scaun) împins înainte;
• Zâmbetele, faptul că eşti privit(ă) fix în ochi.

Şi dacă trăieşti în cuplu

Frecvenţa raporturilor sexuale variază de la un cuplu la altul, dar şi în funcţie de perioade. După 15 ani de viaţă în comun, este normal să nu mai aveţi chef să faceţi dragoste de 3 ori pe zi, ca la începutul relaţiei. Mici gesturi de răsfăţ, cum ar fi: punerea capului pe umărul (sau pe genunchii) partenerului, mângâierea cefei acestuia, luarea mâinii lui în mâinile tale, îmbrăţişarea sau pregătirea unei cine romantice pot fi semne de avansuri sexuale.

Propoziţii scurte, fără echivoc, cum ar fi „te doresc”, ar putea fi, de asemenea, pronunţate, în măsura în care partenerul tău, pe care-l cunoşti bine, este receptiv la acest discurs prea puţin romantic, dar care are meritul de a fi clar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân